"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Rugăciunea puternică scrisă de Arsenie Boca este pentru cei care cred în Dumnezeu, dar și pentru ca întreaga zi să vă meargă bine.

Preotul a scris în timpul vieții sale mai multe rugăciuni pe care le-a lăsat moștenire românilor. Arsenie Boca se numără printre cele mai populare personaje creștine din istoria recentă a României.

Rugăciunea de dimineață scrisă de Arsenie Boca

„Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mă că astăzi toată ziua să mă lepăd de mine însumi, ca cine știe din ce nimicuri mare vrajbă am să fac și astfel, ținând la mine, să Te pierd pe Tine.

PUBLICITATE

Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi că rugăciunea Preasfântului Tău nume să-mi lucreze în minte mai mult decât fulgerul pe cer, că nici umbra gândurilor rele să nu mă întunece, căci iată păcătuiesc în tot ceasul.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblam împiedicându-ne prin întuneric. Patimile au pus tină pe ochii minții, uitarea s-a întărit în noi ca un zid, împietrind în noi inimile noastre și toate împreună au făcut temniță în care Te ținem bolnav, flămând și fără haină, așa risipind în deșert zilele noastre, umbriți și dosădiți până la pământ.

Doamne, Cel ce vii între oameni în taină, ai milă de noi și pune foc temniței, aprinde dragostea în inimile noastre, arde spinii patimilor noastre și fă lumina sufletelor noastre.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, vino și Te sălășluiește întru noi, împreună cu Tatăl și cu Duhul Tău cel Sfânt. Căci Duhul Sfânt se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul și mintea rămân neputincioase.

PUBLICITATE

Doamne, Cel ce vii în taină, ai milă de noi, căci nu ne dăm seama cât suntem de nedesăvârșiți și cât ești de aproape de sufletele noastre și cât ne depărtăm noi prin păcatele noastre.

Ci luminează lumina Ta peste noi, ca să vedem lumina prin ochii Tăi, să trăim în veci prin viața Ta. Lumina și Bucuria noastră, slavă Ție! Amin.”, este rugăciunea lui Arsenie Boca, menționată de crestinortodox.ro.

Cine a fost Arsenie Boca

Arsenie Boca a fost un părinte ieromonah, teolog și artist plastic ortodox român. A fost stareț la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus și apoi la Mănăstirea Prislop.

PUBLICITATE

Arsenie Boca era vizitat de mii de credincioși, lucru care a atras atenția familiei Ceaușescu, care l-a hărțuit. Nicolae Ceaușescu nu l-a avut la inimă în special pentru că i-a prezis moartea în 1989, lucru ca s-a întâmplat. La o lună după moartea lui Arsenie Boca, cuplul prezidențial, format din Elena și Nicolae Ceaușescu, a fost ucis

Părintele a fost întemnițat și supus unor orori în închisoare. La Sinaia, din 1969 și-a avut chilia și atelierul de pictură, unde s-a retras după 1984 și unde a și închis ochii, la 28 noiembrie 1989, în vârstă de 79 de ani. A dorit să fie înmormântat la Prislop.

În prezent, mormântul părintelui Arsenie de la mănăstirea Prislop a devenit loc de pelerinaj. Zeci de mii de oameni vin și se roagă la mormântul lui Arsenie Boca, care este considerat loc sfânt care înfăptuiește minuni.

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]