"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Sigur și tu ai găsit în dulap o cutie de biscuiți care a depășit data maximă de valabilitate. În multe cazuri, datele de expirare sunt indicatori importanți ai modului în care alimentele sunt sigure pentru a fi consumate. Ai aici lista cu alimente pe care le poți mânca și după data de expirare.

În anumite situații, unele alimente poate fi folosite mai mult decât data de expirare, care e un termen mai mult orientativ. Ai mai jos produse care pot fi consumate după data inscripționată pe ambalaj, atâta timp cât iei măsurile de precauție corespunzătoare.

Alimente pe care le poți mânca și după data de expirare

PUBLICITATE

Data de expirare este foarte importantă în ceea ce privește alimentele pe care le incluzi în dieta ta. Specialiștii recomandă ca eticheta să fie verificată ori de câte ori vrei să folosești un ingredient. Cu toate acestea, sunt și alimente pe care le poți mânca și după data de expirare, scrie foodnetwork.ca.

Ai aici și lista cu alimente neperisabile pe care e recomandat să le ai în casă în caz de urgență.

Mix pentru tort

PUBLICITATE

Amestecurile de prăjituri sunt o modalitate ușoară de a pregăti un desert atunci când nu ai chef să coaci ceva de la zero. Dacă s-a întâmplat să te aprovizionezi cu amestec de prăjituri și nu l-ai folosit pe tot înainte de data de pe cutie, nu îl arunca. Poți utiliza în siguranță amestecul timp de patru până la cinci luni după data de expirare, atâta timp cât a fost păstrat într-un loc răcoros și uscat.

Sos de mere
Borcanele nedeschise cu sos de mere nerefrigerate pot fi consumate în siguranță până la 18 luni după data de consum. Cheia este să-l depozitezi într-un loc răcoros și întunecat din dulap.

Dacă ai un borcan deschis în frigider și îți faci griji că nu îl vei folosi la timp, pune sosul de mere într-o tavă pentru cuburi de gheață, congelează-l și apoi depozitează cuburile congelate într-un recipient ermetic pentru a le folosi pe viitor.

PUBLICITATE

Brânzeturi tari
Brânzeturile tari, cum ar fi cheddar și parmezan, sunt încă în regulă pentru consum chiar și după ce au început să dezvolte mucegai. Doar asigură-te că tai toate părțile mucegăite înainte de a le mărunți pentru o porție de paste. În general, brânzeturile tari pot fi consumate timp de o lună după data de expirare.

Ouă
Ai vrut să faci o omletă și ai observat că data de pe cutia ta de ouă a trecut deja? Ouăle sunt un alt produs de bază pe care oamenii nu îl consumă întotdeauna înainte de data de expirare. Iată un truc pentru a verifica dacă ouăle s-au stricat fără a le deschide: pune-le într-un vas cu apă pentru a verifica flotabilitatea.

Dacă se scufundă, sunt sigure pentru consum. Dacă plutesc, aruncă-le la coș.
Pâine
Atâta timp cât nu vezi mucegai cpe suprafața ei, ar trebui să fie în regulă să o consumi. Dacă dorești să prelungești durata de valabilitate a pâinii, păstreaz-o la frigider. Ea mai poate fi consumată încă două săptămâni sau păstreaz-o la congelator.

PUBLICITATE

Unt
Dacă untul este pe cale să expire, bagă-l în congelator pentru a-l păstra proaspăt mai mult timp. Reține că cel mai bine este să îl folosești după ce l-ai dezghețat.

Paste uscate
Pastele nu se vor strica ușor, deoarece sunt un produs uscat. Le poți folosi cu mult peste data de expirare, atâta timp cât nu miros ciudat. În general, pastele uscate au un termen de valabilitate de doi ani, dar de obicei ele pot consuma în trei.

Mixuri de salate
Acele pachete de amestecuri de salată, spanac și rucola sunt bune pentru consum după data de expirare. Dacă frunzele s-au ofilit, tăie acele bucăți înainte de utilizare. Când verdeața începe să se descompună este timpul să arunci mixul.

PUBLICITATE

Alimente congelate
Temperaturile reci ca gheața împiedică alimentele să se deterioreze, astfel încât orice alimente congelate ambalate sunt în general sigure pentru a fi consumate după data de expirare.

Ciocolată
Ciocolata poate fi consumată cu mult peste data de expirare, în funcție de grad, de modul în care este depozitată și dacă pachetul este deschis sau nu. În mod ideal, păstrează produsele de ciocolată într-un loc răcoros și uscat, la o temperatură de 21 °C sau mai puțin. Ciocolata cu lapte va rezista până la opt luni după data tipărită în congelator.

Cereale
Nu tuturor le plac aceleași cereale. Dacă membrii familiei se bucură de diferite mărci, acele cutii de cereale se pot stoca mai mult timp pentru a fi consumate. Cerealele pot fi consumate până la șase luni după data limită.

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]