"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

S-ar presupune ca, daca esti iubitor de mediul rural si de natura – asa cum suntem toti – atunci cu siguranta si tu esti un iubitor de animale.Noi cercetari sugereaza ca, daca esti sau nu, un iubitor de animale, acest lucru este mostenit in genele tale. In egala masura, cei care nu sunt deloc interesati si atrasi de animale, obtin si aceasta trasatura din ADN-ul lor.

Marea Britanie este cu siguranta o natiune de iubitori de animale de companie, aproximativ jumatate din toate gospodariile avand cel putin un tip de animal de companie. Cele mai populare alegeri sunt cainii si pisicile.Asadar, de ce unii iubesc animalele de companie, in timp ce altii nu sunt interesati deloc de aceste fiinte, scrie wawlist.com.

Expert in relatiile om-animale, Bradshaw sugereaza ca dorinta noastra pentru compania de animale dateaza de zeci de mii de ani. Prin urmare, genetica poate ajuta la explicarea motivului pentru care oamenii iubesc animalele sau nu sunt interesati de ele.O teorie este ca obiceiul de a tine animale de companie este transmis in familii, prin care parintii care detin animale de companie isi vor influenta copiii sa aiba animale atunci cand au propriile locuinte.Dar cercetarile recente prevad ca exista o baza genetica pentru a fi predispusi sa le pastreze, indiferent daca parintii tai au tinut animale sau nu.

PUBLICITATE

Bradshaw considera ca aceleasi gene care astazi predispun unii oameni sa ia prima pisica sau caine s-ar fi raspandit printre acesti fermieri timpurii. Au adus animale salbatice in locuinta umana, oferindu-le un statut social crescut. Iubitorii de animale din zilele noastre sunt probabil descendentii acestor oameni.

John Bradshaw, de la Universitatea din Bristol, considera ca aceleasi gene care astazi predispun unii oameni sa isi cumpere prima pisica sau primul caine s-ar fi raspandit printre fermieri timpurii. Au adus animale salbatice in locuinta umana, oferindu-le un statut social crescut. Animalele salbatice au fost domesticite si am inceput, de asemenea, sa crestem animale in perioada paleolitica tarzie si neolitica. Iubitorii de animale din zilele noastre sunt probabil descendentii acestor oameni.

Diferenta genetica dintre iubitorii de animale si ceilalti oameni consta intr-o gena care produce hormonul oxitocina – cunoscut in mod obisnuit ca hormonul iubirii – care este cunoscut pentru a stimula legatura sociala intre oameni.Experti de la Institutul Roslin de la Universitatea din Edinburgh si din Colegiul Rural din Scotia (SRUC) au analizat ADN-ul de la 161 de voluntari studenti.Echipa a concluzionat ca cei care au aratat cea mai mare compasiune pentru animale au avut o versiune specifica a genei oxitocina. De asemenea, au descoperit ca femeile au raspuns mai pozitiv la animale decat barbatii, la fel ca si cei dintr-o profesie legata de ingrijirea animalelor.

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]