"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Ajunul de Sfantul Andrei aduce multa forfota pentru fete.

Fetele de maritat abia asteapta venirea serii ca sa-si poata afla ursitul in timp ce femeile se ocupa de protectia casei si a gospodariei pentru tot anul ce va urma.

Ca sa si reuseasca aceste lucruri atat fetele cat si femeile trebuie sa parcurga ritualuri traditionale a caror vechime inca nu a fost stabilita cu exactitate de catre specialistii in folclor si etnologie.

Pentru a sti cine le va fi sot, fetele apeleaza la celebra turta din aluat foarte sarat, care dupa ce este gata de framantat sfarseste coapta pe carbuni incinsi.

PUBLICITATE

Jumatate este mancata inainte de culcare pentru a face sete, iar cealalta jumatat pusa in stergar sub perna pana dimineata.

Visul in care un tanar vine sa-i aduca apa de baut tinerei fete, va fi visat numai daca maritisul va avea loc in perioada ce urmeaza postului.

Daca viitorul sot refuza sa apara in vis cu apa de baut, atunci fata respectiva va trebui sa mai astepte.

Pe cat de nerabdatoare sunt fetele sa puna in practica acest obicei, pe atat de ocupate sunt mamele si bunicile lor, cu alte indeletniciri ce trebuiesc facute numai in ajun de Sf. Andrei.

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]