"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Începând cu data de 28 septembrie 2018, toți românii care locuiesc în apartamente vor avea parte de noi reguli. Dacă le vor încălca, vor primi amenzi care se pot ridica chiar și până la suma de 10.000 de lei. Iată ce nu aveți voie să faceți.

Nu schimbați destinația locuinței fără autorizație și aprobări legale

Potrivit noilor legi, orice persoană care nu va comunica de acum înainte modificarea suprafeței utile asociației de proprietari dar și administrației fiscale vor putea scoate din buzunar între 200-1000 lei.

De asemenea, dacă nu îi veți deschide administratorului de bloc sau unui membru al comitetului executiv pentru a pune la punct reparațiile făcute proprietății comune, riscați o amendă între 500-3000 lei. Și regulile nu se opresc aici.

PUBLICITATE

Dacă puneți în pericol integritatea structurii clădirii sau a altor apartamente ori funcționarea la capacitate maximă a instalațiilor puteți să plătiți între 500-3000 lei, iar această valoare se ridică până la 10.000 de lei dacă proprietarul schimbă destinația locuinței sau a spațiului cu altă destinație decât aceea de locuință, fără să aibă autorizație sau aprobări legale.

Aceeași sancțiune se dă și pentru modificarea aspectului proprietății comune de către proprietari, precum și a elementelor constructive fără respectarea Legii asociațiilor.

Nu în ultimul rând, proprietarii care nu se ocupă de lucrările de reparații și întreținere a apartamentului, pot fi amendați cu 5000-10.000 lei dacă vor fi aduse prejudicii celorlalți proprietari.

PUBLICITATE

Felicia Iederă

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]