"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Vrei să îți schimbi alegerea făcută în trecut? Ai face altfel dacă ai avea o șansă rară și incredibilă de a repara tot ce ți se pare o greșeală?

M-am gândit adesea la asta. Și tu? Această întrebare a stat în mintea mea în timpul unei vizite, la prezentarea unui grup de australieni în Departamentul de psihologie, unde au împărtășit experiența acumulată în punerea în aplicare a proiectelor lor. Toți au făcut o treabă uimitoare într-o varietate de instituții, de la școli până la spitale de psihiatrie.

Dar ceea ce mi-a provocat cel mai mare interes este modul în care au prezentat raportul public: „Numele meu este Maria și prezentarea mea vorbește despre munca pe care am făcut la orfelinat. Îmi pare rău că nu este un film foarte bun, dar … ” sau ” Numele meu este John și prezentarea mea vorbește despre munca pe care am depus-o la școală. Îmi pare rău pentru raportul plictisitor, dar … “.

PUBLICITATE

Da, fiecare și-a început prezentarea cu umilință. Acesta a fost ultimul lor an de studiu în psihologie și s-au criticat pentru ceea ce, de fapt, a fost o realizare colosală.

Nu încerc să judec, chiar dimpotrivă, dar mă întreb, cum ar arăta prezentarea lor dacă ar fi mai încrezători?

Mi-a amintit cât de mult, respectul de sine al unei persoane, poate afecta tot ceea ce face și deciziile luate în viață.

PUBLICITATE

De prea multe ori, suntem de acord cu o viață care nu ne îndeplinește potențialul, datorită lipsei de credință în noi înșine.

Acești studenți străluciți sunt dornici să câștige încrederea în sine cu ajutorul altora, dar nu se vor potrivi cu realitatea.

Lipsa de încredere în tine este sursa multor probleme. Oamenii sunt conduși de teamă și insecuritate, că nu sunt suficient de buni pentru o viață normală. Pornind de la relațiile care afectează în mod negativ stima de sine și terminând cu toxicitatea mediului de lucru, există o mare varietate de aspecte de viață, pe care le considerăm de la sine înțelese, în ciuda vocii intuiției, șoptindu-ne că ceva nu este în regulă cu noi.

PUBLICITATE

Ca rezultat, începem să ne evaluăm pe noi înșine prin ochii altora, înecându-ne astfel vocea interioară.

Dar cât de diferită ar fi viața dacă ai începe să crezi în tine și să accepți unicitatea personalității tale? Ce ți-ai fi spus dacă stima de sine ar fi mai crescută? Ai avea un alt loc de muncă? O relație cu altcineva? Sau vei fi mai fericit să trăiești singur, fără angajamente? Și ce ți-ai spune tu despre stima de sine? Crezi că ai atins deja limita de dezvoltare sau ai în continuare spațiu pentru a te dezvolta?

Una dintre modalitățile de a evita sentimentele de regret și dorința de a schimba trecutul este să îți crești încrederea în tine și în deciziile curente.

PUBLICITATE

Vă sfătuiesc să încercați următorul exercițiu.

Scrieți o scrisoare în care răspundeți la o serie de întrebări: “Cum îmi văd viața până în acest punct? Cum ar fi dacă aș crede în mine? Cum îmi văd viitorul dacă stima mea de sine se îmbunătățește? Ce pot realiza astăzi dacă cred în mine? ”

Importanța unei astfel de scrisori este să o arăți unei alte persoane.

PUBLICITATE

Trimiteți un mesaj unui prieten apropiat, scriindu-i răspunsurile la aceste întrebări. Veți fi surprinși de cât de multă libertate va aduce acest lucru. Și știi ceva?

O parte din tine a considerat deja că îi poți lăsa pe cei din jur să afle cine ești cu adevărat.

Niciunul dintre noi nu s-a născut pentru a trăi o viață agitată, plină de anxietate, stres și suferință. Suntem cu toții suficient de puternici pentru a deveni mai buni. Tot ce trebuie făcut este să unim ceea ce ne formează ca persoană.

PUBLICITATE

Toate acestea, condimentate cu gânduri înțelepte și acțiuni bazate pe experiența personală, ne vor ajuta să nu ne gândim niciodată la un curs alternativ de evenimente.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.