"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Doar câteva zile ne mai despart de o mare sărbătoare a creștinătății, cea a Adormirii Maicii Domnului, cinstită pe data de 15 august. Iată ce trebuie să faceți în această sfântă zi pentru a avea belșug și sănătate.

Florile puse la icoana Preacuratei sunt de leac

Tradiția spune că în ziua Sfintei marii, credincioșii trebuie să culeagă flori și să le pună la icoana Fecioarei, pentru că vor deveni plante de leac. De asemenea, femeile trebuie să ducă la biserică fructe, pe care preotul le sfințește, apoi vor fi împărțite pentru sufletul celor plecați de lângă noi.

În același timp, pe 15 august toată lumea trebuie să meargă la cimitir pentru a tămâia mormintele celor din familie. Dacă în ziua sfintei vor înflori trandafirii, vom avea o toamnă lungă și rodnică.

PUBLICITATE

Fetele nemăritate trebuie să spele icoana Maicii cu flori de busuioc

Din cele mai vechi timpuri s-a păstrat obiceiul ca fetele care nu sunt căsătorite să spele icoana Maicii Domnului cu flori de busuioc pentru a atrage pețitorii și a avea parte de dragoste. În multe din satele românești, bătrânele dăruiesc tinerelor năvalnic, o plantă care le va aduce un bărbat gospodar dar și cu multă iubire pentru ele.

Ziua de 15 august este ultima în care mai poţi culege plante miraculoase pentru tratarea diferitelor afecţiuni. Nu este bine să stai cu uşa închisă pe parcursul acestei zile. Se spune că Fecioara Maria poate intra oricând în casele creştinilor pentru a împărţi harul său divin.

Biserica nu interzice în această zi să se spună La mulți celor care poartă numele Sfintei Marii, întrucât se crede că Adormirea sa este de fapt trecerea la o altă Viață.

PUBLICITATE

Citește aici Rugăciunea din Postul Sfintei Marii ce îndeplinește orice dorință!

Felicia Iederă

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]