"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Partener încăpățânat – Toți am întâlnit pe cineva încăpățânat, la un moment dat în viață, dar poate că nu am avut un partener încăpățânat, până acum. Dacă ai lângă tine un astfel de om, va trebui să iei câteva măsuri, pentru a-i învinge încăpățânarea. Dacă ai un partener sau un soț care refuză să comunice, refuză să facă compromisuri sau refuză să renunțe la un obicei sau o practică eronată, avem pentru tine câteva sfaturi.

1. ÎNAINTE SĂ ÎI CERI CEVA, RESPIRĂ!

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este acela de a te asigura că nu lași această situație să te streseze. Trage 10 guri de aer adânci, înainte de a expune problema persistentă, care îți afectează relația. Ar putea dura ceva până când găsiți un numitor comun, însă furia nu va ajuta, așa că vrei să o eviți.

2. EXPLICĂ-I

Există multe probleme, atunci când vine vorba de încăpățânare, deoarece una dintre părți nu înțelege pe deplin poziția celeilalte părți. Dacă poți găsi o modalitate bună de a-i explica poziția ta, în termeni pe care partenerul să înțeleagă, este posibil să poți rezolva ușor problemele.

PUBLICITATE

3. ÎNCEARCĂ SĂ ÎL/O ÎNȚELEGI

Empatia este o calitate minunată și te poate ajuta să depășești crizele de încăpățânare într-o relație. Este abilitatea de a înțelege cum se simte cealaltă persoană într-o situație, însă trebuie să ascultați persoana în cauză, în primul rând, pentru a o înțelege. Permite-i să îți spună de ce are o anumită părere și încearcă să înțelegi de ce partenerul tău se simte într-un anumit fel, apoi găsiți împreună o soluție.

4. COMPROMISUL

Multe probleme se vor remedia dacă ambii parteneri vor face compromisuri. Indiferent de problemă, puteți discuta unul cu altul și apoi încercați să faceți un compromis comun, care să vi se potrivească amândurora.

5. PAUZĂ DE LA CEARTĂ

Acordați-vă o perioadă de timp în care să nu aveți niciun argument în contradictoriu. Nu contează cine inițiază propunerea, important este ca unul dintre voi să fie persoana rațională care o sugerează. Separați-vă timp de cel puțin 15 minute. Puteți relua discuția după ce v-ați liniștit.

PUBLICITATE

6. DISCUTAȚI ȘI DEZBATEȚI

Puteți folosi o abordare diplomatică a problemei ca fiind un remediu pentru încăpățânare. Amândoi puteți acționa asemeni unor politicieni care discută și puteți decide cine are cea mai bună soluție la acea problemă. Acest demers poate pune capăt impasului și poate aduce o conversație semnificativă pe subiect.

Citește care sunt semnele că partenerul te iubește, deși tu crezi că nu e așa!

7. EXPRIMAȚI-VĂ DRAGOSTEA

Când treceți printr-o perioadă de încăpățânare, este important să vă exprimați dragostea unul față de celălalt. Pentru ca partenerul să știe că, indiferent de cum se termină această problemă, îl vei iubi și vei continua să fii cu el.

PUBLICITATE

8. APROPIE-TE DE PARTENER LA TIMPUL POTRIVIT

În cele din urmă, trebuie să te asiguri că alegi momentul potrivit pentru a aborda această problemă. Nu vrei să mergi mai departe și să încerci să discutați o problemă dificilă atunci când partenerul este ocupat cu munca sau preocupat de îngrijirea copiilor. Alegei un moment în care sunteți amândoi bine hrăniți, relaxați și gata să lăsați niște idei noi să plutească în jurul vostru. Mergeți într-un loc liniștit, în care nu există nicio distragere și discutați despre problema voastră. Trebuie să ai răbdare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]