"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Sfânta Noapte a Învierii- În ultima perioadă, tot mai mulți credincioși aleg să se împărtășească în noaptea de Înviere. Iată de ce trebuie să țineți cont.

Sfânta Noapte Învierea – Persoanele cu penitență pot lua sfânta împărtășanie de Paști

Potrivit sfinților părinți, ideal pentru orice credincios ar fi să se împărtășească la fiecare Liturghie, dar mai ales în Joia Mare, la Paşti şi la Cincizecime, când s-au instituit şi s-au constituit Euharistia şi Biserica.

În noaptea de Înviere, se poate împărtăși oricine a ținut post, dar și persoanele oprite de la sfânta împărtășanie pentru anumite păcate grave, acestea urmând să continue canonul încă o perioadă după aceea, după cum hotărăște duhovnicul.

PUBLICITATE

Odată cu acest lucru, chiar și cei care au greșit vor simți lumina lui Hristos în viața și sufletul lor.

Nu mai mâncați nimic după ora 17.00

Pentru a putea să luați împărtășania în noaptea Învierii, este indicat să nu mai mâncați nimic în seara dinainte, după ora 17.00.

În ceea ce privește postul negru, puteți face acest lucru, doar dacă sănătatea vă permite. Foarte important este să discutați cu preotul înainte pentru a lua binecuvântarea acestuia. Nu uitați să vă spovediți înainte de a vă împărtăși.

PUBLICITATE

Vezi aici Cea mai puternica Rugăciune din Noaptea Învierii. Rostește-o pentru curățarea păcatelor și îndepărtarea bolilor și necazurilor

Felicia Iederă

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]