"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Ileana Mladinoiu

Majoritatea oamenilor, in special femeile, detesta frigul, fara sa stie ca aerul rece tonifica organismul.

PUBLICITATE

Sa gandim ca daca femeile care locuiesc in tari ca Finlanda nu ar trai decat pe jumatate in timpul iernii ar avea un sezon scurt pentru a profita de viata.

frigul ne protejeaza

PUBLICITATE


Iarna este un anotimp ce-si urmeaza cursul normal. Ar trebui sa ne adaptam, alegand alt ritm de viata.

PUBLICITATE

Mai precis, sa fim mai active decat vara, deoarece frigul este vasoconstrictor, adica micsoreaza debitul vaselor capilare.

Dar organismul, pielea si plamanii se adapteaza foarte bine la frig, ca si la caldura, cu conditia sa fie putin ajutate.

PUBLICITATE

Ar trebui sa uitam de formulele din copilarie: “Imbraca-te bine, altfel te vei imbolnavi!”, ca si cum frigul reprezinta un mare risc.

PUBLICITATE

Orice mama isi forteaza uneori copilul sa se infofoleasca, necunoscand ca, de fapt, ii anihileaza acestuia posibilitatea adaptarii la variatii de temperatura, idee sustinuta si de Anne-Marie Filliozat, psiholog si autor al lucrarii “Ajuta-te si corpul tau te va ajuta” .

Prin urmare, infasurandu-ne gatul in saluri/fulare/blanuri imense, punandu-ne caciuli groase pe cap, mergand incordate pe drum, tinand capul in jos, ne vom asigura ca senzatia de frig se va amplifica.

PUBLICITATE

Ca atare, sa nu ne mai plangem de frig, sa profitam de binefacerile lui! Frigul nu ne vrea decat binele.

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]