"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

,,Dupa cum îi vedeți în icoană, așa au plecat îmbrățișați în Împărăție”
Ultima săptămână din viață, Sfinții Petru și Pavel și-au răscumpărat trecutul prin iubirea Adevărului , lui Hristos!

Așa îmbrățișați cum îi vedeți, au intrat Sfinții Apostoli Petru și Pavel în „Împărăția lui Dumnezeu”, unde așteaptă pe scaunele de Judecată, sufletele credincioșilor spre rasplata veșnică, existând credința că Sfântul Apostol Petru ține cheile Raiului și Sfântul Apostol Pavel primește și judecă neamurile.

De asemenea, sarbatoarea lor ne arată că Hristos, prin lucrarea minunata a dragostei Lui, îi face frați chiar și pe cei care mai înainte erau dușmani.

Saul, numele său înainte de a fi numit Pavel, a prigonit atât de tare Biserica lui Hristos, încât aproape a desfiintat-o pe cea din Ierusalim, din această biserică făcea parte și Sfântul Petru împreună ucenicii și toți sfinții Apostoli…
Vai, ce schimbare năucitoare, poate face Mântuitorul!!!

PUBLICITATE

Cel care îi prigonea cu furie pe ucenicii Domnului, ajungea în câțiva ani sa declare:…”nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăiește în mine”. Pavel este fără îndoială cea mai uimitoare răsturnare de situatie din istorie.
Pavel nici macar nu L-a vazut pe Hristos atâta timp cât Acesta a propovaduit pe pamant. Duhul Sfant i L-a facut cunoscut după convertire.

De cealalta parte, Petru era fostul Simon care s-a pocăit
cu lacrimi de lepadarea sa, și a crezut până la moarte în Învierea Mantuitorului.
După care s-a jertfit pe sine însuși, a străbătut drumuri lungi şi grele, propovăduind Evanghelia în Iudeea, în Antiohia şi în Pont, în Galatia, în Capadocia şi în Bitinia, ajungând până la Roma unde a și fost răstignit. Deşi mai vârstnic, s-a supus întru totul hotărârilor luate la Sinodul Apostolilor, din anul 50.

Peste tot a întemeiat Biserici, a învăţat, a mângâiat, a întărit credinţa şi nădejdea primilor creştini.
Pe cei doi Apostoli, noi, Biserica lui Hristos, îi numim „mai întâi pe scaun șezători și lumii învățători”.

PUBLICITATE

Ei sed pe scaunele pe care li le-a gătit Hristos mai înainte de întemeierea lumii și sunt „mai întâi sezatori” tocmai pentru că au fost mai întâi „lumii învățători”. Iar arma cu care au luptat este imbatabilă, pentru că de atunci și până acum dragostea lui Hristos nu a dat greș niciodata.
(Sursa citată Basilica. Ro)

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]