"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Pentru fiecare zi din săptămână, Sfinții Părinți ne-au lăsat câte o rugăciune cu mare putere de izbăvire și împlinire a dorinței curate, a celui ce o rostește.

Printre cele mai puternice rugăciuni de rostit în sfânta zi de miercuri se află și cele lăsate românilor credincioși de mitropolitul Antim Ivireanul, cea dintâi înălțată către Domnul nostru Iisus Hristos, iar cea de a doua către Maica Domnului.

Iată mai jos textele celor două rugăciuni… Prima se rostește dimineața la trezire, iar cea de-a doua, seara înainte de culcare!

PUBLICITATE

Rugăciune către Domnul Iisus Hristos:

”Doamne Iisuse Hristoase, Cel care m-ai ridicat din patul meu şi m-ai îndrumat până în acest ceas al rugăciunii, dă-mi harul Tău, deschizându-mi gura.

Călăuzeşte-mă cu Duhul Tău cel Sfânt şi învaţă-mă îndreptările Tale. Câte ţi-am greşit până în acest ceas, cu cuvîntul, cu fapta sau cu gândul, cu voie ori fără de voie, slăbeşte, lasă, iartă, după mare mila Ta.

Că, dacă Te vei uita la fărădelegi, Doamne, Doamne, cine va putea suferi? Că la Tine este izbăvirea.

PUBLICITATE

Tu eşti Unul Sfânt, ajutător puternic şi apărător al vieţii noastre şi pe Tine Te laudă toată zidirea în veci. Amin!”

Rugăciune către Preaslăvita Născătoare de Dumnezeu:

”Preasfântă Stăpână, Născătoare de Dumnezeu, izgoneşte de la mine, păcătosul şi nevrednicul robul Tău, lenevirea, uitarea, neştiinţa, nepurtarea de grijă şi toate cugetările viclene şi necurate de la ticăloasa mea inimă şi de la întinatul meu suflet şi de la întunecata mea minte.

Și stinge văpaia patimilor mele şi miluieşte-mă şi ajută-mi, pentru că sunt neputincios cu sufletul şi cu trupul.

PUBLICITATE

Izbăveşte-mă de dorinţele cele viclene, care vin asupra mea, şi de aducerile-aminte din zi şi din noapte şi izbăveşte-mă de toate faptele mele cele rele.

Că tu eşti prea binecuvântată mai mult decât toate neamurile şi prea cinstitul tău nume se slăveşte în vecii vecilor. Amin!”

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]