"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Sfântul Ierarh Dosoftei a fost un mare iubitor de Dumnezeu, de carte, de Biserică și de neam, și un trăitor autentic al credinței.

Datorită darurilor sale îmbelșugate, a fost ales de Dumnezeu ca să păstorească poporul român din Moldova în vremuri grele pentru țară.

Ne-a lăsat ca moștenire numeroase lucrări și cărți de mare valoare spirituală: Psaltirea în versuri românești, Acatistul Născătoarei de Dumnezeu.

PUBLICITATE

Iată Rugăciunea către Sfântul Ierarh Dosoftei care îți limpezește sufletul, aducându-ți mântuire!

„O, preaînțelepte, Sfinte Ierarhe Dosoftei, ai fost trimis de Dumnezeu, la vreme de strâmtorare, să fii pavăză Bisericii Moldovei.

Pentru credința, blândețea, răbdarea și milostenia ta, chipul îngeresc ai primit și vrednic te-ai făcut de înălțimea chemării arhierești.

PUBLICITATE

Înțelept tâlcuitor al dreptei credințe, luminător și sfințitor al limbii române, mare iubitor al sfinților și al Sfintei Liturghii te-ai arătat, Sfinte Ierarhe Dosoftei.

Întrucât te-ai învrednicit să stai în preajma Sfintei Treimi, te lăudăm, cântăm și fericim viața ta curată și multa ta osteneală, pentru credința și lucrarea Bisericii lui Hristos.

Acum, te rugăm, păstor luminat al Bisericii și împreună-liturghisitor cu îngerii în ceruri, ajută-ne cu mijlocirile tale, rugând pe Dumnezeu să dăruiască poporului nostru tăria dreptei credințe, bucuria vieții sfinte și rodirea faptelor bune;

PUBLICITATE

Să ocrotească pe părinți și pe copii, să vindece pe cei bolnavi și să mângâie pe cei întristați;

Să sporească dragostea noastră, a tuturor, pentru cei săraci, singuri și neajutorați; să ne ajute pe toți să împlinim poruncile Evangheliei lui Hristos, spre slava Sfintei Treimi și mântuirea noastră.

Amin!”

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]