"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Făina de greieri în alimente: Cum le recunoașteți pe rafturile magazinelor
Făina de greieri a fost recent aprobată de Comisia Europeană pentru utilizare în produsele alimentare. Această veste a stârnit controverse, unii oameni fiind reticenți la ideea de a consuma insecte.

Cum să identificați alimentele care conțin făină de greieri:

Eticheta: Prezența făinii de insecte trebuie menționată obligatoriu pe etichetă. Căutați următoarele denumiri:
Acheta domesticus: făină de greieri
Tenebrio Molitor: derivate din gândaci de bălegar
Locusta migratoria: lăcuste migratoare
Colorant E 120: Făina de greieri poate fi mascată sub denumirea de colorant E 120, extras din insecte. Alte denumiri ale acestuia sunt CI 75470 sau cocenială.
Informații suplimentare: Proiectul de ordin al ANPC prevede ca produsele care conțin insecte să fie expuse separat de celelalte produse alimentare și să fie marcate cu o informație clară și vizibilă.
Unde se găsește făina de greieri:

PUBLICITATE

Produse congelate: paste, pizza, burgeri
Produse uscate: biscuiți, crackers, cereale
Băuturi: smoothie-uri, sucuri

Dulciuri: ciocolată, bomboane, înghețată
Este important să citiți cu atenție etichetele alimentelor pentru a fi informat cu privire la ingredientele pe care le conțin.

Deși unii oameni consideră consumul de insecte o idee neplăcută, alții o văd ca o sursă alternativă de proteine și nutrienți. Decizia de a consuma sau nu produse cu făină de greieri rămâne la latitudinea fiecăruia.

PUBLICITATE

Informații suplimentare:

Proiectul de ordin al ANPC: [URL-ul nevalid a fost eliminat]
Comisia Europeană: [URL-ul nevalid a fost eliminat]
Vă rugăm să rețineți că legislația privind etichetarea alimentelor cu făină de greieri se poate modifica în timp. Este recomandat să consultați surse oficiale pentru informații actualizate.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]