"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Când se plantează roșiile și când se montează solarul
Cultivarea roșiilor în solar este o modalitate excelentă de a obține recolte bogate și gustoase, chiar și în zone cu climă temperată. Totuși, este important să țineți cont de anumite aspecte legate de momentul plantării roșiilor și al montării solarului.

Plantarea roșiilor:

Perioada optimă: Roșiile se plantează în solar începând cu luna martie, în zonele mai sudice, sau cu luna aprilie, în zonele mai nordice. Este important să așteptați ca temperaturile nocturne să fie constant peste 10°C pentru a evita riscul de îngheț.
Răsaduri: Puteți fie să cumpărați răsaduri gata crescute, fie să le produceți acasă din semințe. Semănarea semințelor se face cu aproximativ 6-8 săptămâni înainte de plantarea în solar.
Pregătirea solului: Solul din solar trebuie să fie bine drenat, bogat în nutrienți și afânat. Se recomandă compostarea sau adăugarea de gunoi de grajd fermentat pentru a îmbunătăți fertilitatea solului.
Montarea solarului:

PUBLICITATE

Tipul de solar: Există diverse tipuri de solarii, din folie, din sticlă sau din policarbonat. Alegerea tipului de solar depinde de factori precum bugetul disponibil, clima din zonă și durata de utilizare.
Momentul montării: Solarul se poate monta cu câteva săptămâni înainte de plantarea roșiilor, pentru a încălzi solul și a crea un microclimat favorabil.
Asigurărea ventilației: Este important să asigurați o ventilație adecvată în solar pentru a evita supraîncălzirea și apariția bolilor.
Recomandări:

Respectați cu atenție instrucțiunile producătorului pentru montarea solarului.
Monitorizați temperatura și umiditatea din solar și ajustați ventilația în funcție de nevoie.
Udați roșiile regulat, dimineața sau seara, evitând udarea pe frunze.
Fertilizați roșiile periodic cu un îngrășământ specific pentru această cultură.
Efectuați tratamente preventive împotriva bolilor și dăunătorilor.
Cunoscând momentul optim pentru plantarea roșiilor și montarea solarului, vă puteți bucura de recolte bogate de roșii gustoase și sănătoase pe tot parcursul anului.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]