"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Nu trebuie să fim stresați. Nu trebuie să ne simțim presați de nimic în viață! Să avem conștiința noastră liniștită. Să dăm mărturie împreună cu ea: „Am făcut ce mi-a stat în putință.”

Acolo unde vezi neliniște, acolo unde vezi tulburare, unde vezi că îți ieși din minți, că te mânii deoarece lucrurile nu au mers cum ai fi vrut, cum ți le-ai programat, și se năruiește viața ta duhovnicească, acolo vei pricepe că ceea ce se petrece nu e de bine. Lucrurile ți-au scăpat de sub control, nu L-ai lăsat pe Dumnezeu să meargă înaintea ta. Lasă-L pe Dumnezeu să meargă înaintea ta și liniștește-te!

După cum a spus Hristos: „Să nu vă îngrijiți ce veți grăi, ce veți răspunde. Eu voi pune cuvânt în gura voastră.” Eu vă voi da duh, și putere, și înțelepciune în ce veți spune.

PUBLICITATE

Fiecare dintre noi se încrede în puterea, în străduința și în prezența sa. Nu reducem la zero strădania omenească, însă, dacă nu conlucrează Dumnezeu, nu dobândim rezultatele așteptate. Dumnezeu este Cel Care săvârșește lucrarea, omul își dă doar silința sa. Și este greșit să lucrăm și să așteptăm rezultate de pe urma noastră – oricât de omenesc, foarte firesc și foarte logic ar părea lucrul acesta.

În Biserică, însă, această gândire este greșită. Pentru că, întâi de toate, rezultatele nu vin atunci când vrem noi. Și, în al doilea rând, nici cum am fi vrut noi. Și, de multe ori, nici la momentul dorit de noi. Ceea ce ține de noi este să lucrăm. Să facem lucrul Domnului.

Momentul împlinirii lui – al culegerii roadelor -, sau cum se va împlini lucrul acesta, sau unde se va face, nu depinde de noi. Căci Dumnezeu nu vrea să se strecoare în noi un duh de nerăbdare, care se bazează pe puțina noastră credință. Însă Dumnezeu voiește să avem încredere în El și să cunoaștem că lucrările care se fac, se săvârșesc prin puterea lui Dumnezeu.

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]