"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Persoanele cu diabet de tip 1 și tip 2 trebuie să-și petreacă o mare parte din timp concentrându-se asupra nivelului de zahăr din sânge. Creșterea nivelului de zahăr din sânge poate duce la probleme grave de sănătate cum ar fi comă sau orbire.

Injecțiile cu insulină sunt obligatorii pentru diabetici pentru a duce un stil de viață sănătos. Dar, dacă ești o persoană cu diabet poți folosi și resurse naturale, cum ar fi ceapa roșie, pentru a-ți regla nivelul zahărului din sânge.

Dacă ești dependent de insulină este posibil să fii conștient de faptul că în timp, poți ajunge să faci intoleranță la insulină, ceea ce înseamnă că injecțiile cu insulină vor fi mai puține eficiente.

PUBLICITATE

În loc să mărești cantitatea de insulină pe care o injectezi, ai putea să te concentrezi pe modificarea dietei pentru a-ți putea regla nivelul de zahăr din sânge.

Unul dintre cele mai bune alimente care reglează glicemia este ceapa roșie.

Ceapa roșie – beneficii

Această legumă oferă multe beneficii pentru sănătate, deoarece reglează nivelul de zahăr din sânge. Iată care sunt proprietățile cepei roșii:

PUBLICITATE

Indice glicemic scăzut

Ceapa roșie are un indice glicemic scăzut (10), ceea ce înseamnă că afectează nivelul de zahăr din sânge într-un ritm foarte lent. Alimentele sunt clasate în funcție de indicele glicemic, care este cuprins între 0 și 100, iar 0 este cel mai bun pentru glicemie.

Cu cât indicele glicemic este mai mic, cu atât efectul alimentelor este mai lent. Alimentele cu indice glicemic scăzut ajută corpul să regleze nivelul de zahăr din sânge și să stocheze mai puține grăsimi.

PUBLICITATE

Conține crom

Ceapa roșie este o sursă fantastică de crom, un mineral care are capacitatea de a controla nivelul glucozei. Asta înseamnă că ceapa roșie este excelentă pentru persoanele cu intoleranță la insulină. Dacă persoanele cu diabet nu includ alimente cu crom în dieta lor se pot confrunta cu simptome grave ale bolii.

Conține 12 carbohidrați

PUBLICITATE

O ceapă crudă are aproximativ 40 de calorii, dintre care majoritatea provin din carbohidrați. Există aproximativ 9 grame de carbohidrați într-o ceapă întreagă. Aceeași cantitate de carbohidrați o găsim și în 3 lingurițe de zahăr. Cu toate acestea, carbohidrații din ceapă provin din fibre dietetice, ceea ce înseamnă că efectul lor asupra zahărului din sânge va fi mai lent decât al carbohidraților care se găsesc în zahăr.

Conține quercetină

Anumiți compuși prezenți în ceapă, precum sulful și quercetina, scad nivelul glicemiei. Quercetina interacționează cu celulele din intestinul subțire, precum pancreasul și ficatul pentru a controla glicemia din tot corpul.

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]