"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Vlad Ciurea a venit cu indicații pentru toți românii. Toți trebuie să consume un anumit ceai. Acesta se găsește pe rafturile multor magazine și în supermarket-urile mari de la noi din țară.

Medicul neurochirurg susține că băutura în cauză poate face minuni pentru creier. „E dovedit că e minunat. E altceva!”, a susținut specialistul. Despre ce ceai este vorba? Românii trebuie să știe de el.

Ce ceai trebuie să consume toți românii: recomandarea neurochirurgului Vlad Ciurea

PUBLICITATE

Un ceai gustos care se găsește pe aproape orice raft din magazine poate face minuni pentru creier. Mulți oameni evită să consume ceai, mai cu seamă în perioada sezonului cald.

Cu toate astea, el este printre cele mai bune băuturi, dar trebuie să ai grijă să fie neîndulcit. Dacă totuși nu poți să îl bei simplu, este recomandat să adaugi îndulcitori naturali fără zahăr.

În schimb, toți oamenii trebuie să ia la cunoștință că prăjelile fac foarte mult rău, deși le adoră și le consumă în exces. Creierul iubește în schimb, apa, cafeaua și acest ceai banal.

PUBLICITATE

„Toate prăjelile fac rău. Tot ce se face în ulei fierbinte. Dacă ne gândim și la cărnăria care vine în valuri, toate acestea fac rău. Și super condimentate, la fel fac rău”, a explicat profesorul Ciurea în cadrul podcast-ului lui Adrian Artene.

„Dar, în schimb, creierul are un avantaj pe care noi nu-l luăm în considerație. Trebuie să-i dăm apă. El înghite foarte multă apă, de aceea eu pledez să se bea doi litri de apă pe zi, nu atât pentru burtică, ci pentru creier. Și apa e 78% din creier. El plutește, mai mult sau mai puțin, atunci trebuie să îi dăm apă încontinuu.”

„Este dovedit că este minunat pentru creier”

PUBLICITATE

Ce trebuie să consume în mod special oamenii este ceaiul verde. Acesta este minunat pentru creier. Cu toate astea, nimeni nu trebuie să îl bea în exces.

„Ceaiul verde este dovedit că este minunat pentru creier. Altceva! Se simte foarte bine. Cafeaua face foarte bine. Nu exces, că e vorba de inimă. Dar cafeaua depinde de persoane. Voltaire bea 40 de cafele pe zi. Sigur, erau poate mai mititele. Balzac, carafa de cafea fierbinte peste noapte”, a mai precizat specialistul.

Renumitul specialist a atras atenția că și creierul se poate atrofia, asemeni oricărui mușchi, dacă nu este pus la treabă. Creierul trebuie antrenat mai ales în vremurile noastre pentru ca tehnologia să nu îl afecteze din cauza ușurinței cu care funcționează lucrurile acum.

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]