"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Ficatul este unul dintre cele mai importante organe din corpul uman, rolul lui fiind esențial pentru o calitate bună a vieții. Când acest organ începe să nu mai funcționeze așa cum trebuie pot apărea o mulțime de boli grele care, în timp, provoacă decesul. Din fericire există un truc simplu și eficient care stimulează regenerarea ficatului și îl curăță complet de toxine în numai 3 zile.

Tot ce trebuie să faci este sa pui într-un blender 6 căni de apă, 3 lămâi, 5 tulpini de țelină și o cană de pătrunjel tocat. Consumă amestecul de 3 ori pe zi, timp de 3 zile, iar în această perioadă încearcă să nu mai mănânci alimente grele și să bei multă apă. Vei observa că la finalul curei te vei simți mult mai bine și chiar vei scăpa de câteva kilograme în plus.

Țelina: beneficii asupra sănătății

PUBLICITATE

Beneficiile pentru sănătate ale țelinei nu implică doar scăderea tensiunii arteriale. Țelina conține cel puțin opt tipuri de compuși care luptă împotriva cancerului.

Planta face parte din aceeași familie ca și pătrunjelul și feniculul: Umbelliferae. Poate atinge chiar și înălțimea de 30-35 cm. Țelina albă este cultivată în zone umbrite, ferită de lumina directă a soarelui.

Astfel se explica de ce aceasta are o cantitate mai mică de clorofilă în comparație cu alte plante înrudite.

PUBLICITATE

Rădăcina țelinei este crocantă și este deseori utilizată pentru gătit, la supe sau salate. Are gust ușor sărat, în funcție de soi. De aceea, se recomandă ca sucul de țelină să fie amestecat cu sucurile fructelor dulci.

Beneficiile nutriționale ale țelinei:

Frunzele de țelină sunt bogate în vitamina A, în timp ce tulpinile sunt o sursă excelentă de vitamina B1, B2, B6 și C la care se adaugă potasiu, acid folic, calciu, magneziu, fier, fosfor, sodiu și aminoacizi esențiali.

PUBLICITATE

Sodiul organic conținut de țelină este recomandat pentru consum, fiind esențial pentru organism. Chiar și persoanele sensibile la sare pot consuma fără grijă sodiul din țelină, spre deosebire de sarea de masă, care îi afectează hipertensiune arterială.

Deși, cele mai multe dintre alimente își pierd nutrienții în timpul gătitului, majoritatea compușilor din țelină rezistă la temperaturile înalte.

Beneficii pentru sănătate:

PUBLICITATE

Consumul țelinei contribuie la scăderea tensiunii arteriale. Atunci când sucul de țelina este combinat cu sucurile altor plante, beneficiile sunt sporite, pentru diverse afecțiuni. Studii recente au demonstrat că țelina ar putea fi eficientă în combaterea mai multor forme de cancer.

Printre beneficiile sucului de țelină se enumeră:

– reducerea acidității – minerale importante din acest suc echilibrează în mod eficient ph-ul sângelui din organism și neutralizează aciditatea.

PUBLICITATE

– tonic – sucul de țelină acționează ca un tonic perfect pentru atleți, de exemplu, iar după antrenamente înlocuiește electroliții pierduți și rehidratează organismul cu minerale.

– cancer – țelina este cunoscută pentru compușii săi, care luptă împotriva cancerului, cu rol în oprirea dezvoltării celulelor tumorale. Acizii fenolici conținuți de țelină, blochează acțiunea prostaglandinelor care stimulează creșterea celulelor tumorale. Cumarinele contribuie la prevenirea formării radicalilor liberi din celulele afectate de tumoare.

– colesterol – s-a demonstrat că sucul de țelină scade în mod eficient, colesterolul total, dar și colesterolul rău (LDL).

PUBLICITATE

– colon și cancer de stomac – substanțe fitochimice, cumarinele conținute de țelină previn formarea și dezvoltarea cancerului de colon și stomac.

– constipație – țelina are efect natural laxativ și ajută la relaxarea nervilor care au fost suprasolicitați.

– scăderea temperaturii corpului – când vremea este caldă iar atmosfera uscată, se recomandă să se consume un pahar de suc de țelină de două-trei ori pe zi, între mese. Acesta va contribui la normalizarea temperaturii corpului.

PUBLICITATE

– diuretic – potasiul și sodiul din sucul de țelină reglează nivelul fluidelor din organism, stimulează producția de urină și ajută la eliminarea excesului de lichid.

– inflamație – poliacetilena din țelină este un remediu uimitor pentru toate tipurile de inflamație, ca și cele caracteristice artritei reumatoide, osteoartritei, gutei, astmului și bronșitei.

– funcția renală – țelina susține activitatea normală a funcției renale, contribuind la eliminarea toxinelor din organism, fapt ce previne formarea pietrelor la rinichi.

PUBLICITATE

– scăderea tensiunii arteriale – consumul zilnic de suc de țelină, timp de o săptămână va duce la scăderea semnificativă a tensiunii arteriale. Un compus din țelină va relaxa mușchii din jurul arterelor, va dilata vasele de sânge, iar acesta va circula normal. Pentru instalarea acestui efect, se va consuma suc de țelină timp de o săptămână, se va face o pauză de trei săptămâni, iar apoi cura se va relua.

– sistemul nervos – mineralele organice alcaline din sucul de țelină au efect calmant asupra sistemului nervos, ceea ce face din țelină o băutură ideală pentru cei care suferă de insomnii.

– scădere în greutate – se recomandă consumarea sucului de țelină pe tot parcursul zilei. Acesta va diminua pofta de dulciuri și alimente sățioase.

PUBLICITATE

– pietre la vezica urinară și biliară – sucul de țelină nu are doar efect diuretic, ci ajută și la eliminarea pietrelor vezicii biliare și urinare.

Recomandări pentru consumul țelinei:

Alegeți o țelină verde, bogată în clorofilă. Asigurați-vă că tulpinile și rădăcina sunt tari, nu moi. Dacă doriți să o păstrați în frigider, înfășurați țelina într-o pungă de plastic sau o cârpă ușor umezită. Nu o lăsați prea mut la temperatura camerei pentru a nu se ofili. În cazul în care frunzele sunt ofilite, pulverizați puțină apă peste acestea și puneți-o la frigider pentru a-ți recăpăta prospețimea

PUBLICITATE

Atenție!

Țelina este o plantă suculentă care este acoperită de un strat de “pesticide” care o protejează de ciuperci.

Acest strat protector conține psoralena, compus care nu este bine tolerat de unii oameni. Cei care manifestă probleme la nivelul pielii după ce consuma țelină, ar putea experimenta sensibilitate la psoralenă.

PUBLICITATE

Persoanele cu tensiunea arterială scăzută, au acuzat o scădere și mai accentuată a tensiunii după consumarea țelinii. De aceea, dacă vă încadrați în această categorie, evitați consumul constant de țelină.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]