"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Rugăciune către Sfântul Apostol Simeon, ruda Domnului

Învrednicindu-te, preafericite, a fi rudă după trup Celui Ce cu Trupul S-a sărăcit din milostivire, te-ai îmbogățit cu harul vindecării.

Cu plecarea către Dumnezeu îndumnezeindu-te, ierarhe, cu totul te-ai făcut în chip Dumnezeiesc, strălucind cu luminile muceniciei, Sfinte Preasfințite Mucenice și Ierarhe Simeon.

PUBLICITATE

Cu veșmintele ierarhiei te-ai împodobit și cu frumusețile muceniciei te-ai înfrumusețat și cu mărire înaintea lui Dumnezeu stând, strălucești luminându-te cu Lumina Preasfintei Treimi.

Pentru aceea te rugăm, Sfinte Ierarhe Simeon, ca pe cel ce ai îndrăznire la Dumnezeu, roagă-te pentru cei ce cu credință te cinstesc pe tine, să ne dea Bunul Dumezeu sănătate și să aducă vindecare trupului și sufletului nostru.
Amin!

Cine a fost Sfântul Apostol Simeon

PUBLICITATE

Sfântul Apostol Simeon a fost fiul lui Cleopa, (fratele lui Iosif, logodnicul Fecioarei Maria) și al Mariei lui Cleopa, o rudenie mai îndepărtată a lor, după cum mărturisesc scriitorii Eusebiu de Cezareea, Gheorghe Chedrin și Nichifor Xantopol. Acesta a fost fratele lui Iacov, Iosie și Iuda, cei numiți împreună „frații Domnului”, ei fiind de fapt verii ai Mântuitorului.

După Învierea și Înălțarea Domnului la Cer, Sfântul Simeon a fost unul dintre cei șaptezeci de Sfinți Apostoli ai Domnului Iisus Hristos. Acesta. propovăduit Evanghelia și a învățat oamenii de prin cetățile străine cuvântul Lui Dumnezeu. A fost unul dintre cei mai iubiți învățători, ajungând să fie al doilea episcop al Ierusalimului.

Sfântul Apostol simeon a suferit enorm în timpul vieții sale, mai ales în vremea persecuțiilor împăraților Vespasian (66-79), Titus (79-81) și Domițian (81-96). A scăpat însă cu viață din toate chinurile la care a fost supus. Într-un final a fost condamnat la moarte prin răstignire. Atunci când s-a dus la cele sfinte, el avea vârsta de 100 de ani.

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]