"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Sarmalele sunt nelipsite de pe masa românilor, așadar iată trucul de care trebuie să țineți cont pentru a prepara cele mai delicioase sarmale de post. Puține gospodine știu acest truc.

Cât orez se pune la sarmalele de post pentru ca ele să fie fragede

Probabil nu știți cât de mult orez este necesar pentru a face sarmale de post, un secret pe care puțini îl cunosc. Sarmalele de post sunt pregătite fără carne, astfel încât orezul este ingredientul principal. Cu toate acestea, orezul nu este singurul ingredient folosit, ci se adaugă și ciuperci și multe legume care conferă acestui preparat un gust delicios.

Pentru a obține sarmale de post cu o textură corespunzătoare și un gust delicios, este important să respecți proporția corectă de orez. De exemplu, pentru a face 30 de sarmale, ai nevoie de 250 de grame de orez. Dacă dorești să pregătești o cantitate mai mare, poți folosi un kilogram de orez pentru a face 120 de sarmale.

PUBLICITATE

Dacă ai prea multe sarmale și nu le poți consuma imediat, le poți depozita în congelator pentru ca acestea să-și mențină prospețimea. Cu toate acestea, este indicat să le consumi în următoarele șase luni. După trecerea acestui timp, prospețimea lor nu mai poate fi garantată.

Cum poți oferi sarmalelor un gust aparte. Trucul pe care doar cele mai pricepute gospodine îl știu

Pentru a imita gustul oferit de carne, iată ce trucuri culinare poți folosi în cazul sarmalelor de post. În timp ce carnea afumată nu poate fi folosită, paprika afumată dulce poate fi o alegere excelentă pentru a da gust de fum umpluturii. În plus, pentru a obține o zeamă aromată, se poate folosi apă cu bulion și paprika afumată. Aceste trucuri ajută la obținerea unor sarmale delicioase și savuroase, chiar și în timpul postului.

În timpul postului, tradiționala smântână sau iaurt nu sunt permise alături de sarmale. În schimb, poți încerca un truc care presupune utilizarea de iaurt de soia. Deși nu are același gust precum smântâna obișnuită, iaurtul de soia poate fi o alternativă delicioasă.

PUBLICITATE

Această variantă poate ajuta la imitarea gustului de iaurt obișnuit, fără a încălca regulile stricte postului. Rezultatul final este o masă sănătoasă și savuroasă.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.