"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

În Ortodoxie, una dintre practicile des întâlnite este aprinderea candelelor sau a lumânărilor înaintea icoanelor. Atât preoții în biserică, cât și monahii sau simpli credincioși în casele lor fac acest lucru.

La aprinderea unei lumânări, poți spune o rugăciune, o dorință sau un gând pozitiv. Aici sunt câteva exemple:

O rugăciune simplă: “În numele iubirii și luminii, aprind această lumânare. Să aducă lumină și căldură în viața noastră și să ne călăuzească în momentele întunecate.”

PUBLICITATE

O dorință personală: “Cu această lumânare, îmi exprim dorința pentru [aici menționezi dorința sau scopul tău]. Sper ca această lumină să mă călăuzească și să mă ajute să îmi ating obiectivul.”

Gând pozitiv pentru pace și armonie: “Să aprindem această lumânare pentru pace și armonie în lume. Sperăm ca lumina să aducă înțelegere și unitate în toate colțurile globului.”

Un citat sau verset preferat: Dacă ai un citat sau un verset preferat care se potrivește momentului, poți să-l reciți în timp ce aprinzi lumânarea.

PUBLICITATE

Tăcere și contemplare: Poți să aprinzi lumânarea în tăcere și să te concentrezi pe lumina ei, lăsând gândurile să curgă sau să meditezi în liniște.

Alegerea cuvintelor sau a gestului depinde de intenția ta atunci când aprinzi lumânarea. Important este să faci acest gest cu respect și intenție.

Aprinderea candelei trebuie să fie mereu însoțită de o rugăciune.

PUBLICITATE

Prea Sfântă şi Înaltă Treime, primeşte dragostea mea înaintea Ta şi arde în focul Dumnezeirii Tale fărădelegile mele şi şterge mulţimea răutăţilor mele şi dă-le îngropării şi uitării Tale, Doamne. Amin

Prea Sfântă Născătoare de Dumnezeu, fă bine primită lumina darului meu şi o du înaintea Fiului şi Dumnezeulului nostru pentru iertarea păcatelor noastre! Amin

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.