"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Creierul are nevoie și de alimente dulci însă nu toate sunt bune, așa că trebuie să le alegem pe cele benefice.

Dulciurile sănătoase, care plac creierului! Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Nu-i place orice! Dar acestea sunt foarte bune pentru activitatea cerebrală!”

Prof. dr. Vlad Ciurea a explicat că dulcele este extrem de important pentru creier, însă nu orice dulce! Există câteva alimente care sunt pe placul creierului și care au efecte extrem de benefice: ”Nu-i place orice! Este un organism foarte mofturos!”

PUBLICITATE

”Să mergem puțin spre dulce, dar dulcele care îi place creierului. Nu-i place orice! Este un organism foarte mofturos.

Trebuie să îi dai miere, ciocolată seacă, nu însiropată.

Cacao iar este foarte bună pentru activitatea cerebrală!

PUBLICITATE

Să se mănânce mâncăruri seci, carne cât mai seacă, cât mai fără grăsime, carnea de curcan este recunoscută, pentru că are calorii reduse, peștele slab și salată, salată, salată”, spune medicul neurochirurg Vald Ciurea

Apa și ceaiul fac minuni

Totodată, apa este extrem de importantă pentru sănătatea organismului.

PUBLICITATE

„Trebuie să bem apă. Toți uităm. Apa ne spală, ne curăță organismul, ne curăță creierul. De asemenea, se știe din vechime: există un tratament cu ceaiuri în Alzheimer, de prevenție. Și se insistă asupra ceaiurilor care fac prevenție, că sunt bune pentru celula nervoasă. Nu realizezi… Se spune că favorizează un anumit metabolism, că ceaiurile au microelemente care circulă”, a explicat acesta.

Ceaiul verde previne apariția bolii Alzheimer.

”Ceaiul verde este bun pentru Alzheimer. Este un vestit profesor la Hanovra, care după orice masă bea ceai verde. Și l-am întrebat ”De unde, domnule profesor?” și mi-a spus ”Nu de acum, eu sunt zoroastru” și îi spun ”Ce, zoroastru?”. Și în religia noastră spune așa ceva. De ce spune asta? Tot ancestral. S-a acumulat în Persia această gândire, această religie și spune acest lucru. În religie spune că trebuie să bei ceaiuri care îți curăță organismul și îți fac creierul limpede”, conchide neurochirurgul.

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.