"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Rețetă reușită de castraveți crocanți și marinați pentru iarnă, pe care o urmez în fiecare an și conserv câte 50 de borcane. Toți care gustă acești castraveți mă întreabă cum i-am pregătit, deoarece sunt foarte gustoși! Puteți să o încercați și dvs., este o rețetă simplă și foarte ușoară.

INGREDIENTE (pentru un borcan de 1 l):

– castraveți (de preferință mici);

PUBLICITATE

– 1 umbrelă de mărar;

– 1 crenguță de aproximativ 15 cm de tarhon;

– 1 frunză de 5-6 cm lungime de hrean;

PUBLICITATE

– 1 frunză de dafin;

– 1 cățel de usturoi;

– 5-7 boabe de piper negru;

PUBLICITATE

– 1 lingură cu vârf de sare grunjoasă;

– 1 lingură cu vârf de zahăr;

– 2 linguri (25 ml) de oțet de 9%.

PUBLICITATE

MOD DE PREPARARE:

1. Spălați bine castraveții și lăsați-i într-un lighean cu apă rece timp de 1-2 ore. Acest lucru îi va ajuta să devină mai crocanți.

2. De asemenea, spălați bine borcanele și lăsați-le să se scurgă, iar capacele va trebui să le sterilizați, fierbându-le timp de 5 minute.

PUBLICITATE

3. Adăugați condimentele în borcane: câte 1 umbrelă de mărar verde, jumătate de crenguță de tarhon, o bucățică de frunză de hrean, o frunză de dafin, un cățel de usturoi decojit și tăiat în jumătate pe lungime și 5-7 boabe de piper negru.

4. Mai clătiți castraveții încă o dată sub jet de apă rece și scurgeți-i.

5. Transferați-i în borcanele pregătite, așezându-i cât mai compact.

PUBLICITATE

6. Umpleți borcanele cu apă clocotită, puneți capacele peste ele și lăsați castraveții să se încălzească timp de 15 minute.

7. După aceasta, vărsați apa din ele într-o crăticioară, mai adăugați un pahar de apă și aduceți lichidul în punctul de fierbere.

8. Umpleți din nou borcanele cu apa clocotită și mai lăsați castraveții sub capac timp de 15 minute.

PUBLICITATE

9. Scurgeți iar apa în crăticioară, mai adăugați aproximativ 1 pahar de apă și aduceți lichidul în punctul de fierbere.

10. Adăugați sarea, zahărul și oțetul în fiecare borcan, respectând proporția indicată în descrierea rețetei. Umpleți câte un borcan cu apă clocotită pentru ultima dată și închideți-l imediat ermetic cu capac. Cratița cu apă trebuie să rămână pe foc mic, ca să o turnați foarte fierbinte în borcane.

11. Întoarceți borcanele cu susul în jos și lăsați-le timp de 24 ore sub o pătură călduroasă. După aceasta, le puteți depozita în cămară! Savurați iarna castraveții obținuți cu multă plăcere!

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]