"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Alimentația este esențială pentru combaterea bolilor, cum ar fi colonul iritabil.

Colonul este cunoscut sub numele de intestinul gros și face parte din sistemul digestiv. Este un tub lung, gol, în care organismul produce și stochează scaun, scrie MedlinePlus.

Acest organ este expus la multe tulburări care îi pot afecta capacitatea de a funcționa corect. Colonul inflamat este o afecțiune care este cunoscută prin termenul medical de sindrom de colon iritabil. În majoritatea cazurilor nu este o afecțiune gravă, iar simptomele comune sunt dureri abdominale, balonare, gaze, colici și/sau constipație.

PUBLICITATE

Atunci când oamenii suferă de această boală, experții recomandă să-și îmbunătățească dieta și să mențină un stil de viață sînătos, inclusiv rutine de exerciții fizice. În plus, pentru a combate inflamația colonului, există câteva alimente care îi îmbunătățesc activitatea.

Dr. Agustín Molins, specialist în nutriție și dietetică la clinica Doctor Molins (Barcelona), a explicat portalului pentru La Vanguardia că o dietă echilibrată este foarte importantă atunci când ai colon inflamat. Prin urmare, iată patru alimente care ar trebui evitate dacă ai această afecțiune și dacă vrei să contribui la prevenirea ei.

Alcool.
Usturoi,
Bauturi carbogazoase.
Îndulcitori.

PUBLICITATE

Consumă acest fruct dacă ai colonul inflamat

Potrivit Institutului Național de Diabet și Boli Digestive și de Rinichi din Statele Unite, pentru a avea grijă de sănătatea colonului este important să includeți în dieta zilnică, de exemplu, alimente care conțin fibre.

Ca și în cazul altor fructe, papaya ajută la prevenirea constipației datorită conținutului de apă și fibre, favorizând sănătatea tractului digestiv, precizează Medical News Today.

PUBLICITATE

Acest aliment facilitează și expulzarea gazelor, deci ajută la reducerea inflamației, îmbunătățind în același timp tranzitul intestinal datorită efectelor sale laxative care facilitează curățarea intestinului într-un mod blând. De asemenea, i se atribuie o acțiune antiinflamatoare care accelerează recuperarea colonului iritabil.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]