"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un test simplu, uşor de făcut acasă de fiecare dintre noi, în orice moment al zilei, ne poate indica dacă suferim sau nu de vreo afecţiune.

Testul care arată în 10 minute ce probleme de sănătate ai. Lidia Fecioru: “Se face acasă, simplu. Atenţie, nu ne punem diagnostice!”

Avem nevoie de două lucruri: o lingură şi o pungă, spune bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, care atrage atenţia că acesta nu este un mod de a ne pune noi singuri diagnostice.

Poate fi considerat “un sistem de alarmă”.

Tot ce avem de făcut este să ţinem o lingură în gură, să încercăm să lăsăm pe ea cât mai multă salivă, apoi o punem într-o pungă de plastic sigilată şi o ţinem 10 minute la soare ori la lampa de masă.

În funcţie de culoarea sau mirosul care apare, ne putem da seama dacă sunt ceva probleme cu unele organe sau nu.

Chiar şi aşa, acesta nu este un diagnostic şi nu înlocuieşte vizita la medic.

“Leacul de azi este mai mult o tehnică de a vedea ce probleme avem. Este un test, o verificare pe care o putem face acasă toţi.

Atenţie, nu ne punem diagnostice! Acesta este doar un sistem de alarmă că avem o problemă.

Deci, luăm o lingură, o ţinem în gură şi încercăm să lăsăm pe ea foarte multă salivă. Apoi, scoatem lingura din gură şi o punem într-o pungă sigilată.

O aşezăm apoi ori la soare timp de 10 minute, ori la o lampă de masă şi o lăsăm la căldurică jos, tot aşa, timp de 10 minute.

După aceea, desfacem punga şi studiem lingura. Dacă lingura este curată şi s-a uscat saliva pe ea, nu e nicio problemă, înseamnă că suntem perfect sănătoşi.

Cum ştii ce probleme ai, în funcţie de culoarea care apare
Dacă este un miros tăios şi acid, înseamnă că avem probleme cu organele interioare – stomac, intestine etc.

Dacă este un miros dulceag, înseamnă că poate fi o problemă a diabetului.

Dacă este un miros de amoniac, înseamnă că sunt ceva probleme cu rinichii.

Dacă pe lingură s-a format un fel de ciupercă din saliva noastră, de culoare galbenă, înseamnă că avem probleme cu glanda tiroidă. La fel se întâmplă şi dacă avem probleme cu fierea.

Dacă apare o culoare violet, înseamnă că avem probleme cu bronşiile, cu circulaţia periferică sau un colesterol mai ridicat.

Dacă apare vreo pată portocalie, înseamnă că avem probleme cu rinichii.

E foarte important acest test al salivei şi să ne studiem pe noi.

Dacă simţim că nu e în regulă mirosul nostru din gură, dacă ni se pare nouă că ceva nu e cum trebuie, e indicat să vedem ce probleme avem”, a explicat bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, sâmbătă, la emisiunea Adevăruri ascunse, de la antena3.ro.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.