"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de pe antena3.ro, metoda prin care poţi recunoaşte rapid o persoană falsă.

Observăm persoana falsă de lângă noi că începe să facă glume toxice. Făcând aceste glume, de fapt, vrea să iasă în evidenţă. Vrea să îi facă pe ceilalţi să creadă că este o persoană mai deşteaptă, mai deosebită.

Ceea ce spune, în realitate, îl deranjează. Că eşti îmbrăcat mai frumos ca el, că eşti mai de succes ca el, că ai o nevastă mai mişto. Şi toate aceste lucruri le spune făcând glume de prost gust. Aşa vezi invidia din acest om pentru că sarcasmul cu care face miştourile, pentru că nu sunt glume, bate undeva.

Persoana falsă de lângă noi încearcă să îi mulţumească pe toţi. E la dispoziţia tuturor. Când începi să comunici cu o persoană falsă înţelegi din start că aceşti oameni nu au o părere a lor. Ei se adaptează imediat, neavând propria lor părere.

De multe ori, promit ajutorul, dar nu se ţin de cuvânt. Îţi dă părerea de om săritor, care e acolo la orice apăsare de buton.

Această persoană este dispusă să facă orice pentru a-ţi câştiga încrederea. Oamenii falşi, de obicei, fac trucuri ca să creeze o părere bună. De fapt, această chestie arată că ei au un interes.

De obicei, oamenii de acest gen să străduiesc să afle tot, să ştie tot: secretele tale, obiceiurile tale. Totul pentru a te putea manipula.

Nu respectă limitele străinilor. Nu pot trăi o zi fără să intervină în viaţa cuiva. Ei, în fiecare zi, trebuie să facă ceva.

Câteodată, obsesia lor se manifestă prin a da sfaturi nedorite. Nu daţi sfatul decât dacă vă este cerut. De foarte multe ori, atunci când vrei să dai cuiva sfaturi fără să fie cerute sau dorite, obligatoriu acel om nu mai vrea să te vadă.

Oamenii empatici sunt cei care percep şi minciuna, şi escrocheria şi tot ce vreţi voi.

Omul fals adoră bârfa. Pentru persoanele false, zvonurile, speculaţiile şi tot felul de scenarii despre lucruri existente şi inexistente sunt totul. În toate cazurile, bârfa e o boală. Obligatoriu, omul când bârfeşte mai adaugă ceva de la el. De aceea, când ajungi la capăt şi afli că te-a bârfit cineva, îţi dai seama că ceea ce a început este cu totul altceva decât ai auzit. Şi atunci descoperi lucruri noi despre tine.

Omul fals vrea să fie mereu în centrul atenţiei. Noi le spunem băgătorii de seamă. Ei se bagă în seamă cu toată lumea. Ei vor să apară acolo.

Oamenii falşi sunt capabili doar de realizări false. Tot ceea ce fac ei nu are cum să fie ceva remarcabil. Deseori, vor să apară în preajma, în umbra, lângă cineva care se remarcă. E trist când nu mai au lângă cine să stea. Şi, de fapt, îşi dau seama că nu trebuiesc nimănui. Întotdeauna au şi un scop, au un interes. Dar nu ţine mult. Când a dispărut persoana de lângă el, nu mai are ce arăta.

Omul fals dispare când nici nu gândeşti şi când ţi-e lumea mai dragă. Sunt oameni care doar din vorbă pot face, promit, dar în realitate nu fac nimic şi dispar atunci când ţi-ai pus toată încrederea în ei. Şi o fac din răutate: doar pentru a nu te susţine într-o situaţie care poate e critică pentru tine.

Oamenii falşi nu îşi pot exprima emoţiile. Pentru că ei, întotdeauna, se adaptează la toate formele de manifestare şi ei nu îşi pot exprima emoţiile. Uită cum este cu adevărat să fi trist, să fi bucuros.

Omului fals îi lipseşte consecvenţa. Când o persoană minte prea mult, mai devreme sau mai târziu se încurcă în propriile lor minciuni. Oamenii falşi nu ştiu să fie consecvenţi şi îi prinzi cu minciuna imediat. Sar de la o idee la alta şi îşi schimbă constant planurile şi punctele de vedere.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.