"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Motivul pentru care câinele ocupă locul de pe canapea când pleci. Ce simbolizează comportamentul animalului de companie.

De ce îți ia câinele locul când te ridici de pe canapea. Ce semnifică gestul pe care-l face patrupedul. Te va lua prin surprindere, cu siguranță, comportamentul pe care îl are animalul de companie față de stăpânul său.

Motivul pentru care câinele ocupă locul de pe canapea când pleci. Ce simbolizează

Câinii se numără printre animalele de companie cele mai iubite de oameni. În cazul în care patrupedele se așază în locul tău preferat de pe canapea atunci când te ridici înseamnă o modalitate de a-și răspândi mirosul.

În plus, prin acest gest își demonstrează încă o dată afecțiunea pentru stăpânul său. Specialiștii în atitudinea animalelor de pe lângă casa omului spun că este un comportament pozitiv care este orientat spre haită.

„Atunci când își aleg pozițiile de somn, animalele noastre de companie caută să mențină și să crească relația de protecție cu noi și nu vor să ne controleze sau să monopolizeze teritoriul”, a spus Peter Neville, notează Daily Mail.

De asemenea, atunci când câinele se așază în poala stăpânului poate însemna faptul că își dorește mai multă atenție, mai ales când în locuință a intrat un alt patruped chiar și pentru numai câteva ore, în vizită.

În cazul în care se strecoară lângă genunchii posesorului, când acesta doarme pe o parte, se spune că este fericit să lase toată responsabilitatea pe umerii stăpânului, exact ca în perioada în care era doar un pui.

Ce spune comportamentul unui câine
Animalul de companie care doarme sub plapumă simte nevoia de un nivel mai mare de confort și de apropiere de stăpân, mai adaugă specialiștii în comportamentul câinilor.

Totodată, dacă întâlnești pe stradă un patruped nou e posibil ca propriul animal de comapnie să stea lipit de tine. În felul acesta arată că este dominant și transmite că el este cel mai bun câine.

Se mai spune că atunci când latră sau mârâie la alte animale de companie în timp ce stă în poala stăpânului este un semn că acesta simte nevoia să își păstreze dominația.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.