"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Acesta este unul din cei mai frumoși psalmi ai regelui David, și foarte bogat în semnificații duhovnicești.

PSALMUL 26 – pentru luminarea minții, întărire și mângâiere în suferințe

Acesta este unul din cei mai frumoși psalmi ai regelui David, și foarte bogat în semnificații duhovnicești. Din punct de vedere “terapeutic”, psalmul 26 acționează ca un tonic pentru cei deznădăjduiți din pricina încercărilor, și totodată ca un balsam mângâietor pentru cei care suferă din cauza unei boli sau a unui necaz. Este de asemenea o rugăciune folositoare pentru luminarea minții și întărirea în ispite și încercări.

Semnificații Vedem din acest psalm că cel care își pune nădejdea în ajutorul lui Dumnezeu se arată biruitor asupra tuturor săgeților celui viclean, care încearcă prin diferite stări – întristare, neliniște, deznădejde, mâniere, teamă, supărare, cârtire – să ne îndepărteze de Dumnezeu și de ajutorul Lui.

Cei bolnavi sunt întotdeauna ispitiți să cârtească, să se mânie sau să-și piardă răbdarea. Ori acest plsam tocmai aceste lucruri le “combate”. David ne învață să ne rugăm cu credință și să ne lăsăm pe mâna cea tare și puternică a lui Dumnezeu, care ne va lumina mintea să putem desluși tainele proniei Sale și să înțelegem că toate suferințele prin care trecem au scopul de a ne căli, de a ne întări în credință și de a ne vindeca de diverse patimi care se află în lăuntrul nostru.

Psalmul 26 este o rugăciune plină de nădejde, care arată atotputernicia lui Dumnezeu și ajutorul Lui nebiruit. Este utilă și celor care vor să se izbăvească de patima mâniei sau de războiul gândurilor și al altor ispite.

1. Domnul este luminarea mea și mântuirea mea, de cine mă voi teme?
2. Domnul este apărătorul vieții mele, de cine mă voi înfricoșa?
3. Când se vor apropia de mine cei ce îmi fac rău, ca să mănânce trupul meu;
4. Cei ce mă necăjesc și vrăjmașii mei, aceia au slăbit și au căzut.
5. De s-ar rândui împotriva mea oștire, nu se va înfricoșa inima mea
6. De s-ar ridica împotriva mea război, eu în El nădăjduiesc.
7. Una am cerut de la Domnul, pe aceasta o voi căuta: să locuiesc în casa Domnului în toate zilele vieții mele
8. Ca să văd frumusețea Domnului și să cercetez locașul Lui.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.