"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

In fiecare an, de Craciun, asculti colinde in timp ce impodobesti bradul pentru a-l astepta cum se cuvine pe Mos Craciun. Dar te-ai intrebat vreodata cum au inceput toate aceste traditii? Iata 10 lucruri despre sarbatoarea de Craciun pe care sigur le vei gasi interesante, poate chiar amuzante.

1. Potrivit Guiness World Records, cel mai inalt brad de Craciun din istorie a masurat 67 de metri. El a putut fi admirat in 1950, la Nothgate Shopping Center din Seattle, Washington.

2. Germanii au facut primul brad artificial de Craciun din pene colorate de gasca.

PUBLICITATE

3. Cele trei culori traditionale de Craciun sunt verde, rosu si auriu. Verdele este simbolul vietii si renasterii, rosul simbolizeaza sangele lui Iisus, in timp ce auriul reprezinta lumina si bogatie.

4. Cel mai mare ciorap de Craciun masoara 33 de metri lungime si 15 metri latime. Cantarea cat 5 reni si incapeau in el peste 1000 de cadouri. A fost facut in decembrie 2007, de catre o casa de copii din Londra.

5. Alabama a fost primul stat din SUA care a recunoscut oficial sarbatoarea Craciunului in 1836.

PUBLICITATE

6. Prima persoana care a decorat un pom de Craciun a fost protestantul Martin Luther. Potrivit legendei, el era atat de impresionat de frumusetea stelelor care straluceau printre crengile bradului incat a dorit sa le arate acest lucru si copiilor lui, decorandu-l cu lumanari.

7. In Polonia, paianjenii sau panzele de paianjeni sunt niste deocratiuni populare pentru bradul de Craciun, deoarece, conform legendei, un paianjen a impletit o patura pentru pruncul Iisus. De fapt, polonezii considera paianjenii simbolurile bunatatii si prosperitatii de Craciun.

8. In functie de tara, Mos Craciun are diferite nume: Kriss Kringle in Germania, Le Befana in Italia, Pere Noel in Franta si Deushka Moroz (Bunicul Inghetat) in Rusia.

PUBLICITATE

9. Cele mai vechi decoratiuni de Craciun au fost merele. In timpul Craciunului, actorii medievali foloseau merele pentru a decora brazii sau copacii din Rai, in timpul pieselor de teatru despre Adam si Eva.

10. Piesa de Craciun cu cele mai mari incasari din istorie a fost „White Christmas” a lui Bing Crosby. Din 1947, s-au vandut peste 50 milioane de copii in intreaga lume.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]