"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Zeama lăsată de varza murată are proprietăți medicale care nu trebuie minimizate. Ea conține electroliți de care organismul are nevoie, iar probioticele din componența ei sunt esențiale pentru o sănătate de fier.

Moarea de varză, cum mai este cunoscută zeama lăsată de varza murată, este excelentă pentru eliminarea toxinelor și contribuie în același timp la vitaminizarea întregului organism, datorită faptului că în acest lichid “bâltesc” mare parte din vitaminele și antioxidanții prezenți în varza proaspătă, dar și alte substanțe benefice precum sărurile minerale, fermenții și enzimele.

Varza murată este singurul produs vegetal ce conține vitamina B12. Aceasta încetinește procesul de îmbătrânire, protejează sistemul nervos și împiedică pierderile de memorie.
Iată de ce este bine să bei zeamă de varză murată:
1. Te scapă de mahmureală
Cu toții am auzit celebra vorbă că, cea mai cruntă beție trece ca prin minune cu ajutorul unei căni de zeamă de varză murată. Aşa şi este. O cană de zeamă de varză murată, băută a doua zi după petrecere, face minuni. Adio, dureri de cap şi senzaţie de vomă!

PUBLICITATE

2. Previne constipaţia şi uşurează tranzitul intestinal
Poți să ții o cură de 7 zile, a câte o cană cu zeamă de varză murată în fiecare dimineață, și vei observa că stomacul tău nu va mai face revoluție, iar tu te vei simți mai ușoară și mai energică.

3. Te scapă de gastrită
Înainte să bei paharul de zeamă de varză murată, încălzește-l puțin. La finalul unei cure de 7 zile te vei simți mult mai bine!

4. Alină arsurile de stomac
Deși poate ți se pare ciudat, zeama de varză murată poate fi extrem de eficientă în calmarea arsurilor gastrice, ba chiar efectele sunt neașteptate.

PUBLICITATE

5. Reduce nivelul de zahăr din sânge
Dacă vei consuma zilnic un pahar de zeamă de varză murată, nivelul de zahăr din sânge se normalizează. Astfel, zeama este foarte utilă celor care suferă de diabet.

6. Pansament pentru inimă
Zeama de varză murată este indicată în special acelor persoane care suferă de tensiune scăzută și care au nevoie de un mic “șut” pentru ca circulația sângelui să fie din nou în parametrii normali. Persoanelor hipotensive li se recomandă zilnic un pahar de moare de varză.

7. Te scapă de hemoroizi
Bea câte 100 ml de moare încălzită, de trei ori pe zi, înainte de masă. Atunci când hemoroizii se asociază cu hemoragie, bea câte un pahar de 2-3 ori pe zi și mănâncă zilnic salată de varză proaspătă sau murată.

PUBLICITATE

8. Reglează metabolismul și te ajută să slăbești
Consumând zilnic zeamă de varză murată, chiar vei slăbi cu adevărat. Dat fiind faptul că acționează ca un detoxifiant natural, zeama de varză murată te va ajuta să scapi de kilogramele în plus.

9. Este utilă pentru arsuri
Zeama de varză murată vindecă arsurile de pe piele, hidratând țesuturile în același timp.

10. Reduce crampele musculare
Dacă obișnuiești să faci sport, știi bine că în timpul antrenamentelor grele, corpul transpiră foarte mult. Acest lucru cauzează un dezechilibru în ceea ce privește nivelul de sodiu și de potasiu. Din cauza acestui dezechilibru, survin crampele musculare. Zeama de varză murată reduce în mod rapid și eficient spasmele și ajută la relaxarea mușchilor. Aceasta este mai eficientă în reducerea crampelor cu 45% față de apa plată.

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.