"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Mulți bucătari refolosesc apa în care au fiert pastele. Aceștia pot face sosuri, clătite sau chiar pot spăla vasele cu ea.

Se pare mulți bucătari refolosesc apa în care au fiert pastele și o compară cu aurul. În timpul gătirii, pastele eliberează amidon. Acesta nu își pierde proprietățile benefice și este util în gospodărie.

Apa în care au fiert pastele poate fi folosită pentru prepararea unui sos. Amidonul este un bun agent de îngroșare ce ajută ca sosul să capete acea textură densă și cremoasă.

PUBLICITATE

Dacă vreți să preparați un sos de roșii aveți nevoie de următoarele ingrediente:

roșii – 1 kg;

apa în care au fiert pastele – 100 ml;

PUBLICITATE

pasta de tomate – 170 g;

ceapă – 1 bucată,

usturoi – 1 cățel;

PUBLICITATE

ulei de măsline – 2 linguri;

verdeață, sare, piper – după gust.

După ce aveți toate ingredientele, curățați roșiile, puneți-le într-un blender, adăugați sare, piper, pasta de roșii, usturoiul și verdeața și mixați. Ceapa se toacă și se prăjește în ulei. Compoziția se pune într-o oală, se adaugă apa de la paste și se fierbe aproximativ 30 de minute.

PUBLICITATE

Apa în care au fiert pastele se poate folosi și în aluatul pentru clătite. Ele vor fi mai elastice și mai fragede.

Dacă înmuiați fasolea și mazărea în apa de la paste, acestea vor fi pregătite mai repede pentru gătit. Puteți adăuga apa de la paste și în supa cremă sau orezul fiert pentru o textură mai delicată.

Mai mult de atât, apa de la paste curăță foarte bine petele de grăsime de pe vase și poate fi înlocuită cu detergentul de vase în cazul în care ați rămas fără. Turnați apa fierbinte de la paste peste vasele murdare și să le spălați după 10 minute, potrivit dcnews.ro.

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]