"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Este uimitor cât de multe vegetale valoroase sunt ignorate de omul din ziua de azi. Un exemplu este frunza de smochin.

Ceaiul din frunze de smochin este considerat a fi un aliat de nădejde pentru sănătate, întrucât conține nutrienți benefici pentru ameliorarea unor afecțiuni întâlnite în rândul multor persoane.

Dacă smochinele sunt recunoscute pentru gustul delicios, frunzele de smochin sunt recunoscute pentru proprietățile terapeutice, fiind considerate un adevărat adjuvant pentru diabet, deoarece ceaiul din frunze de smochin ajută la reducerea nivelului de insulină. Totodată, acestea sunt responsabile de scăderea indicelui glicemic, ajutând chiar și la prevenirea bolilor de inimă.

PUBLICITATE

Potrivit unui articol publicat în Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, frunzele de smochin conțin compuși fenolici, acizi organici și substanțe volatile, care conferă efecte hipoglicemice, antioxidante, antiinflamatorii, hipolipemice și antimicrobiene.

Ceai din frunze de smochin ajută la ameliorarea simptomelor diabetului

Ceaiul din frunze de smochin nu vindecă diabetul în mod miraculos. Consumat constant, însă, acesta ajută la ameliorarea simptomelor date de diabet, reducând nivelul de zahăr din sânge.

PUBLICITATE

Totodată, un studiu a arătat că dacă este consumat cu regularitate, ceaiul din frunze de smochin ajută la menținerea sub control a glucozei din sânge și reduce creșterea glicemiilor după mese.

Ameliorează constipația

Atât smochinele, cât și ceaiul din frunze de smochin sunt recunoscute pentru proprietățile laxative. Astfel, specialiștii în nutriție recomandă persoanelor care se confruntă cu probleme digestive ceaiul din frunze de smochin. Ajută la combaterea constipației, dar și la stimularea digestiei.

PUBLICITATE

Normalizează colesterolul și trigliceride

Experții în medicină naturopată recomandă ceaiul din frunze de smochin pentru reglarea nivelului de colesterol și trigliceride din sânge. Totodată, aceștia sunt de părere că ceaiul din frunze de smochin ajută la creșterea colesterolului bun din sânge, HDL.

Are proprietăți antibacteriene

PUBLICITATE

Frunzele din smochin conțin compuși recunoscuți pentru proprietățile antibacteriene. Astfel, acestea pot ajuta la reducerea riscului de a dezvolta infecții, în timp ce extractul din frunze de smochin este responsabil de inhibarea dezvoltării bacteriilor orale.

Pe lângă faptul că are vitamina A, frunza de smochin este bogată în vitamina C, care de asemenea este un puternic antioxidant. Datorită acestui efect, cele două vitamine protejează pielea împotriva îmbătrânirii. Există însă şi un alt beneficiu important pe care această frunză îl oferă: vitamina C este esențială pentru sinteza colagenului, care menţine pielea mai fermă și mai tânără.

Foarte interesant și.. Moartea unui om e prevestită de anumite schimbări în organism. Ce trebuie făcut când apar aceste simptome?
Magneziul prezent în frunzele de smochin este un component esențial pentru producerea de serotonină, un hormon care este considerat responsabil pentru sentimentul de fericire.

PUBLICITATE

Prin urmare, aceste frunze ajută la reglarea nivelurilor de cortizol, hormonul stresului și promovează o scădere a anxietăţii. Este important însă să reţineţi că această problemă nu poate fi rezolvată doar cu ajutorul frunzelor de smochin și necesită o consultație de specialitate.

Frunza de smochin este bogată în zinc, un mineral care este foarte util pentru a ajuta la procesul de creştere a masei musculare. Prin urmare, este excelent să fie consumată după exerciţii fizice, deoarece încurajează producerea de testosteron, care este un hormon foarte important pentru creșterea substanțială a masei musculare.

Cum se consumă

PUBLICITATE

Din frunzele de smochin se poate prepara ceai sub formă de macerat la rece: 2 linguri de frunze la 1 litru de apă plată, se lasă la macerat 6 ore, se strecoară şi se bea cu 30 de minute înainte de masă.

Puteți combina acest macerat cu miere pentru a-l face mai dulce și pentru a-l îmbogăţi cu proprietățile importante ale mierii naturale de albine – mierea este foarte bună pentru imunitate și este un excelent antiinflamator și antioxidant.

Consumat pe stomacul gol şi neîndulcit, ceaiul ere efecte sporite pentru controlul glucozei și, în consecință, pentru pierderea în greutate.

PUBLICITATE

Frunzele uscate de smochin se pot folosi şi sub formă de pulbere: o linguriţă de pulbere se ţine sub limbă timp de 15-20 de minute şi apoi se înghite cu puţină apă.

În plus, frunza de smochin poate fi savurată proaspătă înainte de fiecare masă (pentru a genera sațietate) sau după (pentru a regla digestia).

Depinde de beneficiul pe care îl urmăriţi. Sursa revistamedicinas.ro

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]