"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Pr. Calistrat: ”Nu-şi citesc rugăciunile dacă nu sunt cu faţa la răsărit…”
Desăvârşirea înseamnă să-ti intre lucru bun în obicei şi să nu-l perzi niciodată. Să nu mănânci până nu ai intins cuiva o coaja de pâine, să nu treci pe lângă un om fără să îi dai „Bună ziua!”. Să n-aibă cineva o supărare şi fără ca tu să-i spui o vorbă bună.

Să fii sufletist şi sensibil la nevoia celui de lângă tine!

Eu am nemulţumirea faţă de mulţi oameni, pentru că am constatat că şi după 10 ani de spovedanie, şi după 20 de ani de spovedanie, şi după 25 de ani de spovedanie n-au schimbat nimic în ei. Au devenit acei credincioşi pietişti şi rigorişti, creştini care ştiu exact că trebuie aprinsă lumânarea şi nu se împărtăşesc dacă nu i-ai aprins-o, şi nu ia agheasmă daca nu ia întâi anafura (îs mii de controverse şi cu astea) şi nu-şi citesc rugăciunile dacă nu sunt cu faţa la răsărit, sau dacă ceaslovul nu stă deschis .. nu ştiu cum. Şi le-am spus: Forme! Formalism! Pierdere de vreme! Noi nu facem teatru.

PUBLICITATE

Pentru asta noi avem Notara şi Luceafărul şi alte instituţii.

Noi facem arta, noi facem exerciţiu de întalnire cu Dumnezeu!

Parintele Calistrat Chifan

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]