"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Sfântul Gherasim de la Iordan este cinstit pe 4 martie. Cuviosul Gherasim a intrat de tânăr în viața monahală. După o perioadă de nevoință în pustiul Tebaidei din Egipt, s-a întors în Lichia. Mai tarziu, la sfârșitul domniei lui Teodosie cel Tânăr, merge în pustiul Iordanului.

Din relatarea vieții sale, aflăm că pe când se afla în pustia Iordanului, Sfântul Gherasim a întâlnit un leu care răgea cumplit din cauza că îi intrase în labă un spin. Când leul l-a văzut pe sfant, s-a apropiat de el și i-a arătat laba rănită. Cuviosul Gherasim, fără frică, i-a scos spinul care se înfipsese foarte adânc. Apoi i-a zis: „Acum ești bine, poți merge”. Dar leul, după ce s-a vindecat, nu l-a mai părăsit pe Cuvios, ci îl urma pretutindeni, ca un adevărat ucenic.

Sfântul Cuvios Gherasim atât era de postitor, încât în Sfântul și Marele Post nimic nu gusta până la luminată zi a Învierii lui Hristos, decât numai își întărea trupul și sufletul cu Sfânta Împărtășanie a dumnezeieștilor Taine.

PUBLICITATE

Rugăciune pentru mântuirea sufletelor noastre la Sfântului Cuvios Gherasim de la Iordan

Troparul Sfântului Cuvios Gherasim de la Iordan, glasul al 8-lea:
Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor şi cu suspinurile cele dintru adânc ai făcut ostenelile tale însutit roditoare; şi te-ai făcut luminător lumii, strălucind cu minunile, Gherasim, părintele nostru. Roagă-te lui Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre. Amin!

 

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]