"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

În fiecare an, la această dată, calendarul ortodox ne arată că este pomenit Sfântul Teofan Mărturisitorul, cel din Muntele Sigriana. În același timp, credincioșii de pretutindeni trebuie să știe că există o rugăciune specială ce trebuie rostită pentru mântuirea sufletului.

Rugaciune:

”Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor şi cu suspinurile cele dintru adânc ai făcut ostenelile tale însutit roditoare; şi te-ai făcut luminător lumii, strălucind cu minunile, Teofan, părintele nostru.

PUBLICITATE

Roagă-te lui Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre!

Îndrumă spre toată fapta bună viaţa mea, cuvioase, nete­zind cărarea înfrânării cu ru­găciunile tale, părinte; pe care mă învredniceşte cu tărie, feri­cite, bine a merge.

Dorind după dragostea lui Iisus, ai alungat desfătările şi tulburările vieţii şi călugărindu-te, ca un înger ceresc ai vieţuit pe pământ, dar de minuni izvorând, preacuvioase.

PUBLICITATE

Pentru aceasta, acum, la pomenirea ta cea sfântă şi purtătoare de lumină, cu credinţă te lăudăm pe tine şi cu glas strigăm ţie: purtătorule de Dumnezeu, Sfinte Preacuvioase Părinte Teofan roagă-te lui Hristos Dumnezeu, iertare de greşeli și protecție divină familiei să dăruiască celor ce cu dragoste cinstesc sfântă pomenirea ta.

Amin!”

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]