"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Praznicul Intampinarii Domnului este sarbatorit in fiecare an de Biserica Ortodoxa la 40 de zile de la nasterea lui Hristos, pe 2 februarie.

Este bine sa spui rugaciunea in aceasta zi, pentru a-ti merge bine si pentru ca dorintele tale sa devina realitate.

Rugaciune la Praznicul Intampinarii Domnului

„Doamne, Iisuse Hristoase, Fiule, Unule Nascut si Cuvantul lui Dumnezeu, Care mai inainte ai fost vazut de prooroci ca prin oglinda, in ghicitura, si mai pe urma in aceste zile, Te-ai aratat ca prunc, purtat in bratele dreptului Simeon pentru mantuirea tuturor celor din Adam!

PUBLICITATE

Cat de proslavita si de prealuminata este aducerea Ta in bratele Nascatoarei de Dumnezeu in biserica Domnului, si intampinarea Ta de catre batranul Simeon. Astazi cerurile se veselesc, si pamantul se bucura de venirea Ta, Dumnezeule, de venirea Dumnezeului si Imparatului nostru.

De demult Moise s-a urcat in munte ca sa vada slava Ta, dar nu a putut sa-Ti vada fata Ta, pentru ca i-ai aratat doar spatele.

In aceasta zi prealuminoasa a intampinarii Tale, Tu Te-ai aratat pe Tine Om, stralucind de nespusa lumina dumnezeiasca, ca impreuna cu Simeon sa Te vedem fata catre fata, sa Te pipaim cu mainile si sa Te primim in bratele noastre, ca sa Te cunoastem pe Tine ca Dumnezeu venit in trup.

Pentru aceasta, proslavim nespusa coborare a Ta, si marea Ta iubire de oameni, ca prin venirea Ta ai daruit acum bucurie cereasca neamului omenesc cazut de demult in pacat.

PUBLICITATE

Iar pe noi pe toti, care praznuim Dumnezeiasca ta intampinare, invredniceste-ne sa Te intampinam pe Tine cu candelele credintei, sa privim cu ochii credintei dumnezeiasca Ta fata, sa te purtam in inimi, in toate zilele , ca sa ne fii noua Dumnezeu, si noi sa fim poporul Tau.

Slava milosardiei Tale, slava imparatiei Tale, slava purtarii Tale de grija, Unule Iubitorule de oameni, ca a Ta este imparatia si puterea si slava, impreuna cu Cel fara de inceput al Tau Parinte, si cu Preasfantul si Bunul si de viata facatorul Tau Duh, acum si pururea si in vecii vecilor.

Amin.”

PUBLICITATE

MAI POȚI CITI ȘI

Tradiția spune că în această zi cinstim aducerea Pruncului Iisus la templul din Ierusalim, de Fecioara Maria şi de Iosif pentru împlinirea rânduielilor Legii. Ce rugăciune trebuie să rostești în această zi sfântă

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]