"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Apreciat pentru aroma şi gustul lui picant, hreanul este un condiment alimentar, şi totodată, un medicament natural cu valoare terapeutică inestimabilă, folosit încă din preistorie.

Persoanele cu o piele foarte sensibilă care doresc să apeleze la acest tratament, sunt sfătuite să ungă zona, în prealabil, cu alifie de gălbenele şi să ţină mai puţin cataplasma, pentru prevenirea inflamațiilor grave.

♣ Într-un tifon subţire se adaugă 2-3 linguriţe de hrean ras, care se învelesc în material. Cataplasma se aplică pe frunte, spre rădăcina nasului, lăsându-se să acţioneze timp de 5-20 de minute. Această aplicaţie se repetă pe o perioadă de 5-7 zile la rând, tratamentul ducând la vindecarea completă a sinuzitei cronice sau acute, foarte dificil de tratat cu medicamente de sinteză.
Hreanul Lupta cu Bolile Sezonului Rece

Compresă cu pastă de hrean contra reumatismului Pasta de hrean se aplică pe articulaţiile afectate de reumatism, având o acţiune încălzitoare, antinevralgică şi antiinflamatoare articulară. Se poate obţine astfel: Rădăcinile de hrean se taie cubuleţe şi se pun în apropierea unei surse de căldură, pentru a se usca (se pot pune pe calorifer). Când apa este complet eliminată, iar rădăcinile de hrean devin complet uscate (ca iasca), se pisează în piuă sau se râşnesc cu râşniţa electrică de cafea, până când se obţine un praf alb, şi anume, făina de hrean, cu puternice efecte iritative.

♣ În continuare, se amestecă o parte de făină de hrean cu o parte tărâţe de grâu, adăugându-se apă suficientă cât să se formeze o pastă. Pasta obţinută se înveleşte în tifon şi se aplică pe articulaţiile afectate, lăsându-se să acţioneze timp de o oră, în fiecare zi. Compresă cu macerat de hrean pentru ameliorarea parezei faciale Pareza facială este produsă şi agravată de statul în grig şi în special, în curent. Pentru o ameliorare rapidă, este recomandat următorul tratament: Se rad 4 rădăcini de hrean, se introduc într-o sticlă, iar peste ele se adaugă 2 linguri de pulbere de rozmarin. Deasupra se toarnă oţet de mere cu miere (se găseşte la Plafar sau la magazinele naturiste), până când lichidul acoperă în totalitate hreanul. Sticla se păstrează într-un loc cald, iar compoziţia va fi lăsată la macerat timp de 7-10 zile. După această perioadă, din sticlă se scoate câte puţin lichid, care se utilizează pentru aplicarea compreselor pe zona afectată.

♣ Compresa cu hrean se lasă să acţioneze timp de o oră, dimineaţa şi seara, durata tratamentului fiind de 2-3 săptămâni.

Sursa: topremediinaturiste

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.