"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Puterea gândului este imensă. Și nu înseamnă doar „știu ce va urma să zică X” sau „știu ce se va întâmpla”.

Este puterea creatoare dăruită de la Dumnezeu pentru a ne făuri viețile.

Problema este că prea puțini dintre noi înțelegem faptul că generatorul tuturor putințelor și neputințelor noastre se află în creierul fiecăruia. Mai exact, în fluxul de gânduri.

Și aici am să vin cu un exemplu inspirat tot din expresiile tradiționale românești: „Vorbește gura fără tine”.

În general, această expresie se referă la faptul că cineva spune lucruri pe care nu ar trebui să le spună sau că vorbește pe lângă subiect.

Dar ea mai are un sens, mai nou. Un sens care se referă la controlul fluxului de gânduri.
La stăpânirea forței creatoare.

Este foarte ușor să conștientizezi că o deții, însă foarte greu să o menții.

Dacă ți-ai dorit odată ceva din tot sufletul, iar concentrarea ta a fost pe măsură, atunci știi că a funcționat pentru că dorința ți s-a îndeplinit.

Singura problemă este că, deși îți dorești să faci la fel cu fiecare lucru din viața ta, nu știi exact cum și nici nu ai fost învățat de importanța acestui lucru.

Nu a devenit un automatism precum mersul pe jos, conducerea mașinii, mâncatul etc.
Toate acestea ne-au fost predate și repetate de către părinți sau profesori până când le-am asimilat ca atare.

Asta pentru că sistemul nostru de învățare este bazat pe imitare. La vârsta adultă, deja avem asocieri mentale și emoționale create.

Având în vedere experiența, este mult mai greu la vârsta adultă să îți schimbi convingerile și sistemul de valori cu care ai fost crescut. De aceea este important să fii obișnuit încă de mic copil cum să gândești, nu ce să gândești pentru a te bucura de propriile alegeri în viață.

Sursa: sinele

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.