"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Cele 5 alimente pe care le consumam la momentul nepotrivit

Lapte

Cel mai bun moment pentru a manca: seara
Deoarece laptele contine triptofan, un aminoacid care te ajuta sa adormi, este adesea recomandat sa-l bei noaptea. In plus, elibereaza serotonina, un hormon care iti da o stare de bine . Cu toate acestea, este mai bine sa consumati lapte de migdale, care contine si acest aminoacid, decat laptele de vaca, din cauza compozitiei acestuia din urma. Intr-adevar, contine, printre altele, lactoza care provoaca tulburari digestive la varsta adulta.

Cel mai nepotrivit moment pentru a manca: dimineata
Dimineata este un moment in care corpul nostru este activ, iar laptele este un aliment greu de digerat si ajuta la somn. Prin urmare, nu este recomandat sa-l bei dimineata. In plus, prefera laptele vegetal, o alternativa sanatoasa la laptele de origine animala.

Zahar
Cel mai bun moment pentru a manca: dimineata
Majoritatea alimentelor care contin zahar ar trebui consumate de preferinta dimineata. Asta pentru ca zaharul este folosit ca si combustibil energetic, mai ales in cazul fructelor, care contin si vitamine si fibre, sau chiar zahar natural precum mierea.

Cel mai nepotrivit moment pentru a manca: seara
Zaharul, ca si grasimea, nu este recomandat noaptea deoarece organismul este in repaus. Prin urmare, metabolizeaza diferit alimentele si le depoziteaza mai usor in zonele grase.
Branza
Cel mai bun moment pentru a o manca: in timpul zilei

Oferind calciu si proteine, o bucata de branza pentru micul dejun, gustare sau pranz ofera un plus de energie pentru zi, in acelasi timp potolind senzatia de foame. Cu toate acestea, asigurati-va ca mancati o cantitate rezonabila, avand in vedere continutul de calorii.

Cel mai nepotrivit moment pentru a o manca: seara
Poate ingrasa si poate bloca arterele pe termen lung deoarece este bogata in lipide .
Leguminoase

Cel mai bun moment pentru a manca: seara
Fiind bogate in fibre, leguminoasele (linte, naut, fasole etc.) ajuta digestia, motiv pentru care sunt recomandate la ora cinei. In plus, contin nutrienti esentiali pentru organism si sunt adesea o sursa de antioxidanti, ajutand la eliminarea toxinelor.

Cel mai rau moment pentru a manca: dimineata

Dimineata nu este cel mai bun moment pentru a consuma legume, dar le puteti manca in timpul zilei. Cu toate acestea, asigurati-va ca aveti un consum moderat de leguminoase pentru a nu suferi de tulburari digestive precum balonarea.
Fructele

Cel mai bun moment pentru a manca: in timpul zilei
Fructele fac parte dintr-o dieta variata si echilibrata deoarece contin fibre, vitamine si nutrienti care maresc energia, imbunatatesc tranzitul intestinal si mentin pielea, parul si organele sanatoase. Dar, pentru a intelege pe deplin toate beneficiile fructelor, acestea trebuie consumate la momentul potrivit, adica la micul dejun, la gustare sau la pranz.
Cel mai nepotrivit moment pentru a manca: seara
Avand in vedere compozitia fructelor, nu este recomandat sa le consumam noaptea deoarece nu ardem glucoza in mod corespunzator. Intr-adevar, organismul fiind in repaus, nu va stoca decat pe acestea din urma, provocand apoi cresterea in greutate, si patologiile rezultate pe termen lung.

Sursa: fabricatinromania

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.