"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Gelatina conţine aproximativ jumătate din cei 18 aminoacizi esenţiali pentru sănătatea pielii, unghiilor şi părului, precum şi pentru fortificarea sistemului imunitar şi menţinerea greutăţii corporale.

Pe lângă contribuţia sa la prepararea unor prăjituri delicioase, gelatina se poate transforma într-un remediu excepţional pentru problemele articulaţiilor, durerilor de spate, de picioare sau de gât. Specialiştii ne asigură că următoarea reţetă ne va uimi prin eficienţa ei, caracterizând-o drept un adevărat miracol pentru sănătate. Reţetă cu gelatină pentru eliminarea durerilor

Ingrediente: 150 gr. pudră de gelatină comestibilă (cantitate suficientă pentru 30 de zile); un sfert de cană de apă rece

Metodă de preparare: Într-un sfert de cană de apă rece se adaugă 5 gr. de gelatină, se amestecă bine, iar remediul se lasă să stea până dimineaţa, la temperatura camerei (se prepară întotdeauna seara). În tot acest timp, gelatina va transforma apa într-un jeleu.
Administrare: Dimineaţa, după spălarea pe dinţi, se consumă amestecul, pe stomacul gol.
Dacă vă găsiţi în dificultatea de a-l consuma ca atare (gol), există posibilitatea de a-l amesteca cu miere sau cu iaurt natural (preferabil). Pacienţii care au testat acest remediu, inclusiv medici specialişti, se declară foarte mulţumit de eficienţa curei cu gelatină, mărturisind că după doar o săptămână de tratament, durerea le-a dispărut.

Ce face ca gelatina să fie atât de benefică pentru articulaţii şi nu numai

Gelatina este o substanţă bogată în colagen, cu proprietăţi excelente asupra sănătăţii. Printre aminoacizii esenţiali regăsiţi în gelatină se numără prolina şi hidrosiprolinul, despre care se cunoaşte faptul că au un impact pozitiv asupra recuperării ţesutului conjunctiv. Studiile amănunţite au demonstrat că gelatina deţine capacitatea de a mări creşterea şi domeniul de aplicare al ţesutului conjunctiv, fapt foarte important în cazul articulaţiilor bolnave.

Sursa: drn

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.