"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

În contextul actual al omenirii, sămânța fricii de îmbătrânire a femeilor este alimentată și mai mult de reclamele care afișează protagoniste cu tenul și corpul impecabile, dar și de presiunea societății de a fi perfecte, în orice situație.

ulte dintre reprezentantele sexului frumos apelează orbește la metode care promit să le șteargă anii de pe chip sau să le facă să arate perfect în câteva secunde, cheltuie milioane de lei pe injecții, remodelări corporale, creme, vopsele și abonamente pentru centrele de spa.

Teoriile psihologice timpurii susțineau că, pe măsură ce acestea înaintează în vârstă, încep să devină depresive, mai ales din cauza faptului că nu se mai pot reproduce, simțind că utilitatea lor în viață s-a sfârșit. Când copiii cresc și pleacă de acasă, conform experților, multe dintre ele dezvoltă sentimentul de “cuib gol” și cad în melancolie.

Femeia de peste 30 de ani – rată scăzută de depresie și a sinucidere
Conform Psychology Today, da, este adevărat – multe dintre femei încearcă să încetinească procesul de îmbătrânire prin diverse modalități. Însă studii recente relevă faptul că multora le crește stima de sine când trec de la etapa de 20 de ani la cea de 30 de ani. Satisfacția generală crește odată cu vârsta, sunt mai puternice, mai sigure pe ele și se simt mult mai apreciate de către parteneri, după ce împlinesc vârsta de 30 de ani.

Totodată, sănătatea mintală, dar și sentimentul de satisfacție generală se îmbunătățesc pe măsură ce înaintează în vârstă. Ratele de depresie și sinucidere scad când ne referim la segmentul de celor de peste 30 de ani, comparativ cu cele de 20 de ani. Studiul a fost efectuat cu ajutorul a peste 1.300 de femei cu vârste diverse, iar experții au observat comportamentele în privința îmbătrânirii a fiecăruia. În cazul celor de peste 30 de ani s-a constatat că simptomele de depresie, anxietate și singurătate sunt mult diminuate față de ale celor de 20 de ani.
Calitatea vieții reprezentantelor sexului frumos se îmbunătățește după împlinirea vârstei de 30 de ani datorită schimbării propriului mod de gândire. Încep să își folosească cu înțelepciune forța mentală de a aborda noile probleme. Au o identitate mult mai bine conturată, dobândesc atuuri relaționale, prin prisma experienței, și pot intra cu o mai mare ușurință în contact cu persoane cu care pot împărtăși sentimente de empatie.

Sursa: divahair

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.