"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Pe 7 ianuarie, când este prăznuit Sfântul Ioan Botezătorul, aproximativ două milioane de români care-i poartă numele își sărbătoresc ziua de nume. Ziua de Sfântul Ioan marchează sfârşitul sărbătorilor de iarnă.

În calendar ortodox, Sfântul Ion este sărbătorit a doua zi după Bobotează, ziua în care a fost botezat Iisus Hristos de către Ioan Botezătorul.

Cei care poartă numele Sfântului Ioan Botezătorul își sărbătoresc onomastica pe 7 ianuarie, așa că nu uita să le transmiți acestora mesaje de la multi ani.

Nume sărbătorite de Sfântul Ion.

Cui spunem „La mulți ani”

Peste două milioane de români – aproape 650.000 de femei şi peste 1,3 milioane de bărbaţi – poartă numele Sfântului Ioan Botezătorul, serbându-şi onomastica. Cele mai populare nume sunt Ioan, Ion, Ioana şi Ionela, însă există şi derivate ale acestora.

Iată cui trebuie să spui „La mulți ani” de Sfântul Ion: Ioan Ion Ionuţ Ioana Ionela Oana Nelu Ivan Jana Ionuţa Nela Onuţa Ionelia Jan

Semnificația numelui Ioan Numele „Ioan” vine din ebraică și înseamnă „Dumnezeu este milos”.

Sursa: libertatea

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.