"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

O floare precum orhideea devine din ce în ce mai populară în rândul iubitorilor de plante de interior. Este clasificată ca specie erbacee perenă. Numărul soiurilor de orhidee este impresionant. Experții au aproximativ 29.000 de soiuri. Este surprinzător faptul că în natură planta trăiește în copaci. Nu cresc în sol.

Răspândirea acestei specii în grădini botanice și sere a început în secolul al XVIII-lea. Frumusețea lor poate lăsa puțini oameni indiferenți. Mulți oameni se plâng că nu pot realiza înflorirea. Pentru a obține o înflorire activă, trebuie să cunoașteți anumite secrete.

Cum se face o orhidee să înflorească

Orhideea iubește căldura și umezeala tropicale.
Este dificil să realizezi astfel de condiții într-un apartament simplu. În acest caz, este firesc să nu funcționeze pentru a obține o înflorire activă. Dar vorbim acum despre ciorchini uriași de flori. Puteți obține oricând flori care să încânte privirea. Urmați sfaturile simple de mai jos.
1. Compoziția minerală a solului
Adesea floarea este plasată într-un ghiveci mic. Planta epuizează rapid solul. Asigurați-vă că există o cantitate minimă de azot în el. Această substanță va activa creșterea frunzelor.
Pentru a obține flori, aveți nevoie de potasiu. În plus, pansamentul superior ar trebui să conțină fosfor și magneziu. Udați solul din ghiveci din abundență înainte de fertilizare. Acest lucru este necesar pentru a evita opărirea rădăcinilor cu o soluție concentrată.
Urmați cu strictețe instrucțiunile pentru acest tip de floare. O cantitate mare de nutrienți dăunează sănătății plantei. Floarea poate chiar să moară.
2. Cum se udă corect o orhidee
Orhideea iubește apa. Udă pământul energic de cel puțin 3 ori pe săptămână. Acest lucru trebuie făcut exclusiv în sezonul cald. În timpul iernii, este interzisă udarea activă a plantei. Apa de orhidee nu ar trebui să fie dură. În mod ideal, va fi la temperatura camerei. Folosiți apă purificată, preferabil fiartă. Dacă vedeți umezeală pe rădăcini, planta nu trebuie udată. Excesul de umiditate regulat va duce la putrezirea sistemului radicular.
3. Ce fel de lumină este potrivită pentru orhideele de acasă
• Orhideei nu-i plac schimbările bruște de temperatură.
• Asigurați-vă că diferența de temperatură nu fluctuează mai mult de 4 ° C.
• Protejați plantele de căldura extremă vara.
• Orhideei nu-i plac temperaturile de peste 25 de grade.
• În timpul iernii reci, temperatura nu trebuie să scadă sub 15 ° C.
• Planta iubește lumina, dar fără lumina directă a soarelui. Va arde frunzele plantei. În condiții naturale, florile sunt ascunse de frunzele coroanei copacului pe care cresc.
4. Ce sol este necesar pentru o floare
O orhidee în sol negru obișnuit va muri rapid. Solul ar trebui să fie cât mai poros posibil. Utilizați un amestec de nisip grosier, turbă zdrobită și mușchi zdrobit. În magazinele mari, puteți cumpăra un amestec gata pregătit pentru reproducerea acestui tip de plantă.

5. Cum să aranjați rădăcinile unei orhidee într-un ghiveci
Orhideea iubește ghivecele transparente. Sistemul rădăcină trebuie să poată accesa lumina. Trebuie să existe un sistem de drenaj pentru drenarea apei. Ghiveciul ideal pentru orhidee conține găuri în pereți. Acest lucru oferă acces aerian suplimentar la sistemul rădăcină. Rădăcinile orhideelor pot apărea chiar deasupra solului. Acest lucru este normal pentru o plantă.
6. Cum se realizează orhideele înflorite
Orhideea este fericită când se află în sezonul cald într-un spațiu deschis. Se simte minunat cu ferestrele deschise.

• Solul să fie cel adecvat.
• Vara, începeți să udați plantele o dată la patru zile.
• În sezonul rece, reduceți udarea la 1 singură dată în 7 zile.
• Dacă urmați sistemul de udare corect, frunzele cele mai joase ale florii vor fi puțin lente. În acest caz, rădăcinile trebuie să fie uscate.
• Înflorirea va necesita un duș cu apă caldă.
• Baia trebuie umplută cu abur.
• În astfel de condiții, este necesar să udăm floarea (pământul) cu apă caldă (35 ° C).
• Durata procedurii este de 15 minute.
• Experții spun că, dacă totul se face corect, atunci după 7 zile veți observa muguri de flori.
7. La ce alte puncte să fii atent
Diferite tipuri de orhidee necesită iluminare diferită… Dacă nu există flori pentru o lungă perioadă de timp, este posibil să existe lumină insuficientă. Puteți corecta situația cu o lampă specială. Poate că floarea trebuie mutată într-o locație diferită, unde va fi mai multă lumină.
Primii trei muguri trebuie tăiați. Rețineți că unele plante nu vor înflori până la vârsta de 3 ani.
Dacă vedeți că floarea este bolnavă, atunci nu este nevoie să stimulați înflorirea. Lasă planta să se refacă.
Poate dura aproximativ 60 de zile din momentul în care mugurii apar la primele flori. Orhideea ar trebui să fie într-un mediu confortabil. Urmați toate regulile enumerate mai sus în articol. Asigurați-vă că așezați un recipient cu apă lângă floare. Aceasta va asigura umidificarea suplimentară a aerului. La căldură extremă, trebuie să pulverizați planta cu apă caldă.

Sursa: dorcudor

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.