"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Datorită acestei soluții unice, plantele vor înflori și vor fi parfumate chiar și în cele mai reci zile. Aerul uscat, care rezultă în urma încălzirii locuințelor și absența cantității suficiente de lumină diurnă conduc la încetinirea procesului de fotosinteză și, drept consecință, influențează negativ vitalitatea și creșterea plantelor de cameră.

Apa oxigenată (peroxidul de hidrogen) este o soluție unică și foarte populară. Ea poate ajuta plantele de cameră să depășească aceste dificultăți.
Apa oxigenată este componentul principal al apei de ploaie, pe care plantele o iubesc foarte mult. Fiecare horticultor a observat de nenumărate ori că anume după ploaie (nu după irigările obișnuite) plantele și florile lui nu încep doar să se simtă mai bine, ci și să crească, și să înflorească.

HAIDEȚI SĂ VEDEM PRIN CE METODĂ POT FI ÎNGRIJITE PLANTELE!
1.Adăugați 2 linguri de soluție 3% de apă oxigenată într-un borcan de 1 litru cu apă stătută, la temperatura camerei.
2.Transferați soluția rezultată într-o sticlă dotată cu pulverizator și stropiți zilnic și moderat plantele de cameră.

3.Peste câteva săptămâni plantele vă vor bucura prin frumusețea și prospețimea lor.

De asemenea, apa oxigenată poate fi folosită nu numai pentru stropire, ci și pentru irigarea propriu-zisă. Dar trebuie să luați în considerație faptul că, spre deosebire de metoda precedentă, irigarea cu soluție de peroxid de hidrogen poate fi aplicată doar o dată pe săptămână, ca să protejați rădăcinile plantelor de arsuri și uscare.
Apa oxigenată vă va ajuta să decontaminați solul și să distrugeți bacteriile din el. Pe lângă acestea, ea contribuie la intensificarea creșterii rădăcinilor și le protejează de putrezire.

Sursa: dorcudor

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.