"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Rugăciune către Sfânta Cuvioasă Paraschiva

(Se rosteste-citeste- vinerea)

Purtătoare de chinuri Sfânta Paraschiva roagă-te părintelui cerescca pe mine cel împovărat cu toate păcatele şi înfrânat să mă ridice sprecuvântarea măririi Sale şi să mă îndrepteze, ca totdeauna să am sus inima,să gândesc la cele cereşti, iar nu la cele pământeşti.

Roagă-te la Hristos, Fiul lui Dumnezeu, că a auzit ruga ta ceacucernică, ca şi pe mine leneşul, cel ce mă trândăvesc spre rugăciune şispre împlinirea poruncilor lui Dumnezeu, să mă îndrepteze și să-mi deacuget, ca să doresc a mă ruga Lui neîncetat.

Cheamă şi pe Duhul Sfânt-izvorul carele te-a întărit pe tine, fecioară curată la lupta cea bună ca să-mi zidească și mie inimă curată şi Duhul drept să înnoaisca întru cele dinlăuntrul ale mele şi mai vârtos să mă cheme şi să-mi dea osârdie, ca să mă nevoiesc în viaţă curată şi să mă întărească în facerea faptelor bune.

Cred că toate acestea mi le poţi mijloci mie, o Sfânta Paraschiva,la Sfânta Treime şi de vei vrea ai putinţă a-mi ajută mie, ca ceea ce aipreamărit pe Dumnezeu cu faptele tale.

AMIN

Cuvioasă Maică Paraschiva, în genunchi vin la tine ca să te rogi Părintelui ceresc pentru iertarea păcatelor mele săvârșite cu fapta sau cu gândul, cu vina sau fără vina mea și astfel cu sufletul curat vin și te rog ajută-mă!

Șterg din minte orice gând în afară de tine, Doamne și unde ești Tu,acolo e și Harul Tău.Nici un lucru nu-mi este greu Doamne.

AMIN

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.