"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjiturele de casă cu căpșuni, fără gelatină – Jeleuri rapide și aromate cu căpșuni

Ingrediente necesare pentru compoziția de căpșuni:

• 300 g căpșuni
• 80 g zahăr sau după gust
• 35 g amidon de porumb
• 40 ml apă

Ingrediente necesare pentru compoziția de smântână:
• 350 ml smântână pentru gătit 10%
• 60 g zahăr sau după gust
• 45 g amidon de porumb
• 1 linguriță zahăr vanilat

Ingrediente necesare pentru decor:

• Fulgi de cocos după gust
Pentru această rețetă am folosit o tavă de chec, de 11*23 cm și volumul de 1,5 L

Mod de preparare:

Ungem forma cu un pic de ulei, cu ajutorul unui prosop de hârtie sau cu pensula de silicon.

Pentru compoziția de smântână, punem într-o cratiță smântâna, amidonul, zahărul și amestecăm bine, să nu rămână cocoloașe. Punem cratița pe foc și din momentul în care compoziția dă în clocot, o fierbem timp de 1 minut pe foc mic. În tot acest timp amestecăm continuu.

Luăm compoziția de pe foc, încorporăm zahărul vanilat și transferăm compoziția fierbinte în forma pregătită. Uniformizăm și lăsăm să se închege timp de 20-25 de minute, la temperatura camerei.

Pentru compoziția de căpșuni, pasăm căpșunile împreună cu zahărul. Folosim blenderul și pasăm până obținem un piure fin. Dacă folosim căpșuni congelate, le punem împreună cu zahărul într-o cratiță și le încălzim până se înmoaie. Ulterior, le pasăm cu blenderul. De asemenea, puteți trece piureul printr-o strecurătoare măruntă dacă doriți să eliminați sâmburii.

Dizolvăm amidonul în 40 ml de apă, adăugăm piureul și amestecăm foarte bine. Punem compoziția pe foc și din momentul în care dă în clocot, o fierbem timp de 1 minut pe foc mic, amestecând continuu. Transferăm compoziția fierbinte în formă și uniformizăm frumos.

Lăsăm desertul să se răcească timp de 30 de minute la temperatura camerei, după care o îi acoperim suprafața cu folie alimentară și o dăm la frigider pentru 30-60 minute.

Ulterior, trecem cu spatula de-a lungul marginilor, separând desertul de formă. Răsturnăm desertul pe un tocător presărat cu fulgi de cocos și îl acoperim complet cu fulgi de cocos.

Porționăm desertul în bucăți. El este stabil și își menține bine forma. De asemenea, este fin, aromat și moderat de dulce.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

Sursa: kiloretete

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.