"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

In urma cu 50 de ani, a fost descoperit o adevarata comoara ,un fluviul subteran( Dunarea subterana) sub Dobrogea cu apa veche de 23 000 de ani , care curge exact invers decât apele obișnuite.Aceasta fluviu are surse de alimentare din apele apele subterane din Dobrogea – din Podisul Prebalcanic, care este pe teritoriul Bulgariei, aceasta fiind sursa principala, apoi mai e o componenta de alimentare din Dunare, in zona Ostrov-Cernavoda, dar si din precipitatii sau irigatii.

Autoritatile române au declansat, în anii ’60, o vasta operatiune de studiere a fenomenului apelor subterane din Dobrogea

Dunarea subterana

Daca te duci azi in judetul Constanta si intrebi de „fluviul subteran”, sigur vei gasi oameni care iti vor povesti cum apa tasneste din pamant, ca o fantana arteziana, de cate ori s-au facut foraje, si in apropiere de lacul Siutghiol, langa statiunea Mamaia, si la Medgidia, Lazu, la Eforie sau Mangalia.

Multi turisti au observat ca orasul Constanta este unul din putinele localitati mari europene care nu este asezata pe o sursa proprie de apa curgatoare. Orasul dispune de apa potabila suficienta, datorita unui fluviu subteran, care curge cu viteza foarte mica .

Batranii vorbesc de el ca despre un fluviu subteran care traverseaza judetul Constanta cu un debit care l-ar depasi cu mult pe cel al Dunarii.

Autoritarile confirma ca exista, dar nu intra prea mult in detalii.

Desi poate fi sursa noastra de apa in timpuri negre din fluviul Dunarea.

Comuna Silistea, judetul Constanta. E seceta crunta, iar in mintea satenilor apare iar fluviul de sub pamant, despre care vorbeau bunicii lor.

Cativa au vrut sa se convinga ca nu-i doar un basm si au inceput sa foreze. Cu 2000 de euro, Gheorghe Popa le-a demonstrat tuturor ca nu e nebun. sursa stirileprotv.ro

Salvam agricultura sau pastram asul din maneca, in conditiile unei deja anuntate crize de apa la nivel planetar.

Sursa: dcnews

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.