"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Astfel, va prezentam câteva plante naturale care va înlătura muștele și țânțarii, iar voi veți putea petrece timp de calitate in natură:

Busuioc
Busuiocul ( Ocimum basilicum ) este de departe cea mai populară plantă din grădini și din bucătăriile din întreaga lume.
Nu numai că busuiocul este excelent pentru gătit și pentru aroma sa minunată, acesta este un produs natural împotriva muștelor și țânțarilor.

Dafin
Frunzele dafinului ( Laurus nobilis ) sunt un alt mare factor de descurajare a dăunătorilor.
Nu numai că această plantă populară respinge muștele, ci poate fi folosită și pentru a menține moliile departe de dulapuri, respinge șoarecii și gândacii din cămară, precum și gâzele din cereale.
L. nobilis poate fi cultivat în ghivece pentru a putea fi adus în interior în lunile mai reci.

Lavanda
Lavanda ( Lavandula augustifoli ) este adesea cultivată pentru parfumul său încântător și florile sale violete minunate.
Lavanda este perfectă pentru plantarea ornamentală în jurul ușilor și sub ferestre, nu numai pentru aspectul și mirosul său, ci și pentru calitățile sale de respingere a insectelor. Pe lângă muște, Lavanda poate respinge puricii, moliile și țânțarii.

Vertice (Tanacetum vulgare)
Vertice sau Tansy (Tanacetum vulgare) a fost folosită din cele mai vechi timpuri pentru a trata totul, de la afecțiuni digestive și paraziți intestinali la vânătăi și dureri articulare.
În timp ce multe dintre aceste utilizări au fost respinse de atunci, Tansy este o plantă extrem de eficientă în respingerea insectelor și a larvelor lor.

Pelin
Pelinul ( Artemisia absinthium ) este probabil cel mai bine cunoscut pentru rolul său în distilarea absintului.
Frunzișul plantei – la fel ca majoritatea speciilor de Artemisia – are o superbă culoare verde-argintiu cu aspect catifelat datorită tricomilor care le acoperă frunzele și tulpinile.
Pelinul este destul de ușor de cultivat, iar uleiurile secretate de plantă sunt încă un alt agent de respingere natural pentru o mare varietate de dăunători, inclusiv muște, șoareci, țânțari, molii și furnici!

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.