"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Gingiile retractate sunt de obicei insotite de dureri si gauri ciudate intre dinti. Aceste gauri sunt locul perfect de instalare a bacteriilor periculoase. Bacteriile pot afecta serios structura oaselor si tesuturilor si, mai grav, chiar la pierderea dintelui.

Daca aveati impresia ca simpla spalare pe dinti va ameliora problema, va auntam ca nu este deloc asa si ca, uneori, spalatul dintilor chiar poate inrautati situatia.

Cauza gingiilor Retractate

PUBLICITATE

Potrivit expertilor, se pare ca totul este legat de modul in care ficare isi face igiena orala, tehnica spalatului pe dinti si folosirea atei dentare. Genetica are si ea un cuvant de spus in problema gingiilor retractate.
Din pacate, nimeni nu poate scapa de genele pe care le-a mostenit. Potrivit unor studii, se pare peste 30% din populatie este predispusa la problema gingiilor retractate numai din cauza mostenirii genetice.

Asadar, daca observati ca va sangereaza gingiile, ca va dor sau aveti o respiratie urat mirositoare, va recomandam sa urmariti remediile naturale de mai jos. Daca nici acestea nu functioneaza, ar fi foarte bine daca ati putea cere sfatul unui stomatolog. Iata care sunt remediile recomandate de noi:

Ceaiul Verde

PUBLICITATE

Potrivit unui studiu recent, ceaiul verde consumat regulat este un excelent remediu de vindecare a gingiilor retractate. Ceaiul verde intareste sanatatea dintilor si a gingiilor. Ceaiul verde poate preveni aparitia maladiilor parodontale, care afecteaza gingia si tesuturile de sustinere ale danturii.

Studiul a demonstrat ca persoanele care beau cu regularitate ceai verde au gingiile mai puternice decat cei care nu consuma o astfel de bautura. Cercetatorii spun ca aceste efecte benefice asupra gingiei se datoreaza catehinei, un antioxidant cu puternice proprietati antiinflamatoare.
Aloe Vera

Aloe Vera este considerata unul dintre cele mai bune remedii impotriva bolilor paradontale (paradotita, paradontoza) asa ca data viitoare cand va veti mai cumpara o pasta de dinti, va recomandam sa alegeti o pasta de dinti cu Aloe Vera.
Vitamina C

PUBLICITATE

Vitamina C este intens folosita ca tratament impotriva sangerarii dintilor, umflarii gingiilor si impotriva gingiilor retractate. Un studiu ce a durat timp de 14 saptamani efectuat la Universitatea din California a descoperit ca dozele crescute de vitamina C a condus la reducerea simptomelor de sangerare a gingiilor.

Sursa: reteteremedii

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]